FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ikande i Kovačević u punom trenažnom procesu, Purić i Alispahić treniraju po posebnom programu

22.10.2015 u 21:08h

Ikande i Kovačević u punom trenažnom procesu, Purić i Alispahić treniraju po posebnom programu

U proteklim sedmicama, Stučni štab Fudbalskog kluba Sarajevo imao je dosta problema prilikom pripremanja i sklapanja ekipe za takmičarske utakmice našeg Kluba. Značajan broj prvotimaca je bio van trenažnog procesa, a trenutna zdravstvena situacija u igračkom kadru Bordo kluba je znatno bolja.

Nigerijski veznjak, Harmony Ikande, uspješno je okončao fizikalni tretman poslije povrede, a od današnjeg dana u punom je trenažnom procesu. Nakon manjeg istegnuća aduktora, Adnan Kovačević se, također, vratio u ekipu, a on je bio i u zapisniku na jučerašnjoj utakmici Kupa, u kojoj je Sarajevo savladalo Slaviju na gostujućem terenu, rezultatom 4:1.

Dario Purić i Mehmed Alispahić su poslije težih povreda počeli sa treninzima odvojeno od ekipe, a njihov oporavak teče po zacrtanom planu i programu. Podsjećamo, Purić je prije pet mjeseci zadobio povredu ligamenata koljena na ligaškoj utakmici u Istočnom Sarajevu, dok je Alispahić duži vremenski period imao problema sa povredom skočnog zgloba.

“Veseli nas dobro zdravstveno stanje Ikandea i Kovačevića. Oni treniraju sa ostatkom ekipe i nesmetano mogu obavljati puni trenažni proces. Purić i Alispahić treniraju odvojeno od tima, po posebnom programu i njihov opravak teče po planu uz strogi medicinski nadzor, obzirom da se oporavljaju od težih povreda”, kazao je glavni fizioterapeut FK Sarajevo, Ismar Hadžibajrić.

Sjajni golman, Matej Delač, nalazi se u Londonu, na liječenju kod medicinskog tima FC Chelsea, a posljednje informacije su pozitivne. Naime, postoji vjerovatnoća, da Matej, koji je povrijedio ligamente koljena na prijateljskoj utakmici između Sarajeva i Novog Pazara 10. oktobra tekuće godine, neće morati biti podvrgnut operativnom zahvatu, a više informacija će se znati do kraja mjeseca novembra.

“U stalnom smo kontaktu sa Matejom i osobljem londonskog Čelzija i nadamo se da će se posljednje informacije o tome, da Matej može eventualno izbjeći operaciju, obistiniti. Čekamo konačni zaključak o daljnjem postupku njegovog liječenja. Njegov oporavak do sada ide dosta dobro i još jednom mu ispred našeg medicinskog tima želim brz i uspješan oporavak i povratak na teren.”, dodao je Hadžibajrić.

Spomenimo i to, da će Milan Stepanov, kojem je klupski doktor Adnan Zećo, 16. oktobra tekuće godine operativnim zahvatom uspješno odstranio urasli nokat, pauzirati od treninga minimalno tri sedmice. Stepanov je prethodno uspješno zaliječio povredu aduktora, koju je imao od ranije, a po povratku u trenažni proces, on će nastaviti trenirati odvojeno od ekipe.

Fudbalski klub Sarajevo svim našim prvotimcima, koji su još uvijek van punog trenažnog procesa, želi brz i uspješan oporavak.


CLANSKE fb