FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ivan Sesar dobio nagradu optike Salihbegović

21.05.2012 u 13:28h

Ivan Sesar dobio nagradu optike Salihbegović

Sponzor FK Sarajevo, Optika Salihbegović, i ovaj put je nagradila najboljeg člana kolektiva Bordo ekipe za utakmice između 20-og i 25-og kola. Titulu najboljeg pojedinca opravdano je ponio igrač sredine terena, Ivan Sesar.

Nakon Damira Kojaševića, Emira Obuće, Adija Adilovića i Asmira Suljića, žiri sastavljen od članova FK Sarajevo, Udruženja Navijača FK Sarajevo, Udruženja "Bordo prijatelji 1946" i redakcije magazina "Bordo fan" je za najboljeg pojedinca utakmica od 20-og do 25-og kola ove polusezone Premijer Lige Bosne i Hercegovine izabrao Ivana Sesara koji je svojim dobrim partijama u Bordo dresu pokazao veliko zalaganje i odličan pristup na svakoj utakmici.

"Prije svega zahvalio bih se žiriu. Sretan sam zbog nagrede. Optika Salihbegović zaista posjeduje odličan izbor i teško je bilo izabrati. Odličio sam se za naočale Ray-Ban, koje nosi već duži niz godina.", kazao je Ivan Sesar.

Zbog trećeg žutog kartona, petica sa Koševa propustila je jučerašnju utakmicu u Gradačcu. Već u srijedu FK Sarajevo će odmjeriti snage sa ekipom Borca iz Banja Luke. Posljednji susret u ovoj Premijerligaškoj sezoni Bordo ekipa igra na domaćem terenu.

"U srijedu nas očekuje susret protiv Borca. Oni su već osigurali Europu i igrati će rasterećeno. Međutim, mi smo Sarajevo i sve osim pobjede na domaćem terenu nije prihvatljivo. Jučerašnji rezultat nam ne ide u prilog. Odigrali smo jednu lošu utakmicu. Situacija je takva kakva jeste i mi sami odlučujemo o našoj sudbini. Danas smo uradili analizu jučerašnje utakmice i vjerujem da možete uzeti u srijedu tri boda kako bi potvrdili izlazak u Europu.", dodao je Ivan Sesar, dobitnik nagrade Optike Salihbegović.