FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ivetić: Želim da moji drugovi osvoje titulu prvaka ove sezone. Hvala za sve Bordo Porodica!

11.01.2018 u 13:45h

Ivetić:  Želim da moji drugovi osvoje titulu prvaka ove sezone. Hvala za sve Bordo Porodica!

Fudbalski klub Sarajevo službeno potvrđuje okončanje saradnje sa Pericom Ivetićem, tridesetjednogodišnjim fudbalerom. Naime, ugovor između našeg kluba i pomenutog igrača je sporazumno raskinut, te će Ivetić u nastavku Premijer lige BiH nastupati u drugoj sredini. Ovaj fudbaler, stigao je početkom sezone 2016/17 u naš klub, a u proteklih godinu i pol, odigrao je 47 zvaničnih utakmica za Sarajevo, uz jedan postignut gol. Ivetić je debitovao za naš klub na gostujućoj utakmici protiv Radnika, 27.8.2016. godine i u tekućoj sezoni sakupio je 17 službenih nastupa za Sarajevo.

"Prije svega želio bih se zahvaliti svima sa kojima sam radio u klubu od čistaćica do Predsjednika kluba, svim trenerima, suigračima, maserima, doktorima, ekonomima. Hvala im na svemu, učinili su me boljim čovjekom i igračem i zbog toga hvala im od srca. Period proveden u Sarajevu pamtit ću po lijepim stvarima, upoznao sam dosta dobrih ljudi i pozitivnih, koji će mi ostati prijatelji do kraja života i mislim da je to nešto najbolje kad čovjek širi poznanstva i prijateljstva imao sam tu sreću da igram za jedan od najvećih klubova, a možda i najveći u Bosni i Hercegovini, koji bodri veliki broj ljudi.", rekao je Ivetić, dodavši:

"Uvijek sam davao svoj maksimum na svakom treningu i utakmici i iz kluba idem čistog obraza, sa jednim velikim iskustvom. Ostaje mi veliki žal što nismo prošle sezone osvojili jedan od trofeja, a bili smo veoma blizu. Posebno bih se zahvalio Faruku Ihtijareviću, koji je bio najzaslužniji za moj dolazak u Sarajevo i jednom fenomenalnom čovjeku, kondicionom treneru Slobodanu Bobi Klačaru. Riječ je o ljudskoj gromadi i najvećem profesionalcu, kojeg mi je bila čast upoznati, radit sa njim i naučiti mnogo toga. Na kraju, koristim priliku da pozdravim sve ljude koji vole Sarajevo, navijaju za klub. Budite uz igrače i trenere i od srca želim da moji drugovi osvoje titulu prvaka ove sezone, jer su najbolja ekipa. Hvala za sve Bordo porodica!"

Pored Sarajeva, Ivetić je u svojoj dosadašnjoj karijeru nastupao za Olimpik, Slobodu, Borac, BSK,  Laktaše, Koper i Velež i našem već sada bivšem prvotimcu želimo puno sreće i uspjeha u nastavku sportske karijere. SRETNO PERO!

skola_fudbala_HD