FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Izvještaj o prihodu od prodaje ulaznica: Na sarajevskom derbiju skenirano 12144 kodova

25.04.2016 u 09:20h

Izvještaj o prihodu od prodaje ulaznica: Na sarajevskom derbiju skenirano 12144 kodova

U sklopu 26. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Sarajevo je u nedjelju, 24. aprila na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase” dočekao Željezničar. 107. po redu sarajevski derbi, privukao je veliki broj gledalaca na stadion, a prema procjenama utakmicu je sa tribina koševskog stadiona posmatralo oko 13.000 gledalaca.

Prema izvještaju agencije "Echoes" Sarajevo, putem sistema KupiKartu.ba, na utakmici protiv Željezničara skenirano je 12144 kodova pojedinačnih ulaznica, sezonskih ulaznica i članskih kartica Fudbalskog kluba Sarajevo, a tom broju treba dodati i određen broj gostiju koji su besplatno pratili susret. Gosti na ovom susretu bili članovi reprezentacije Bosne i Hercegovine za beskučnike, članovi Omladinskog pogona FK Sarajevo, Akademije FK Sarajevo, Škole Fudbala "Asim Ferhatović-Hase", te gošće iz SFK 2000 Sarajevo.

Ovim putem želimo informisati javnost da je klub ostvario prihod od prodaje 10107 ulaznica u iznosu od 114,042 KM sa uračunatim PDV-om.

Fudbalski klub Sarajevo se zahvaljuje svim našim navijačima i simpatizerima koji su došli na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase” i bodrili naše fudbalere na sarajevskom derbiju, uprkos lošim vremenskim prilikama koje su vladale u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Bordo klub će i u narednim utakmicama nastavljati sa praksom transparentnog objavljivanja ostvarenih prihoda i učešća naših navijača u poslovanju kluba.


HIFA-HD (1)