FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ješić: "Atmofera je dobra, zaoštrava se konkurencija"

06.11.2015 u 17:12h

Ješić: "Atmofera je dobra, zaoštrava se konkurencija"

Sarajevo u nedjelju gostuje Olimpicu, a uoči utakmice, razgovarali smo sa Šefom stručnog štaba našeg Kluba, Miodragom Ješićem, koji nam je na početku razgovora za zvaničnu klupsku stranicu www.fksarajevo.ba, prenio u kakvoj atmosferi naš tim dočekuje nadolazeći ligaški susret.

"Atmosfera u svlačionici je dobra. Možemo biti zadovoljni stanjem u ekipi nakon posljednja dva rezultata. Dobro je što se konkurencija zaoštrava, jer se vraćaju povrijeđeni igrači. Vjerovatno će se poslije Ikandea, koji se oporavio, i Samir Radovac priključiti grupi”, kazao je Ješić, osvrnuvši se potom na našeg narednog protivnika.

“Protivnika analiziramo, poznajemo ekipu Olimpica. Međutim, ono što je najvažnije i što stalno ponavljamo, jeste naša igra. Bitno je da nametnemo naš stil igre i da dobrom igrom dođemo do dobrog rezultata za Fudbalski klub Sarajevo.”

Za utakmicu protiv Olimpica u konkurenciji neće biti nekoliko prvotimaca Bordo kluba.

“Bit će promjena u sastavu. Kadušić, koji je bio standardan u posljednjem periodu, i mladi Herić su otputovali na reprezentativno okupljanje juniorske reprezentantacije Bosne i Hercegovine, a Okić ima tri žuta kartona, te mora pauzirati. Tako da, bit će promjena u sastavu, ali i u startnoj postavi”, zaključio je Ješić.

Olimpic dočekuje naše Sarajevo u nedjelju, 8. novembra tekuće godine, a utakmica na Olimpijskom stadionu “Asim Ferahtović-Hase” počinje u 13 sati.


HIFA-HD (1)