FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ješić: Maksimalnim zalaganjem do dobrog rezultata

20.11.2015 u 11:30h

Ješić: Maksimalnim zalaganjem do dobrog rezultata

Fudbaleri Sarajeva u subotu, 21. novembra tekuće godine gostovati će Drini u Zvorniku u sklopu 16. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Utakmica počinje u 13 sati, a uoči sutrašnjeg ligaškog duela sa ekipom Drine, razgovarali smo sa Miodragom Ješićem, Šefom stručnog štaba  Fudbalskog kluba Sarajevo, koji nam je na početku prenio njegova očekivanja od nadolazeće utakmice.

“Očekujem tešku utakmicu. Nijedna utakmica nije jednostavna pa tako ni ova. Moramo pružiti maksimalno zalaganje na terenu, kako bi ostvarili dobar rezultat i obradovali naše navijače”, kazao je Ješić.

Sarajevo u Zvornik putuje bez nekoliko prvotimaca.

“Benko i Radovac još uvijek nisu u potpunosti spremni, a utakmicu će propustiti i Kadušić, koji se vratio sa povredom ruke sa okupljanja juniorske reprezentacije. U kombinaciji nisu ni igrači koji su duže povrijeđeni, poput Alispahića, Purića, Stepanova i Delača”, dodao je Ješić.

U konkurenciji za utakmicu bit će i veliki broj mladih igrača Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Skoro svi mladi igrači iz naše Akademije, koji imaju ugovor sa Klubom konkurišu za utakmicu. Vrijedno su radili na treninzima”, izjavio je Ješić.

Na kraju razgovora, Ješić se dotakao i ekipe Drine, koja nije nepoznanica za naš stručni štab.

“Kao i svakog protivnika, ekipa Drine nam nije nepoznanica, uprkos promjenama u igračkom kadru u odnosu na otvaranje sezone. Imamo sve potrebne informacije, skauting služba to radi odlično, no, naš stav je takav da bez obzira na sve nikoga nećemo precjeniti niti podcjeniti, a u Zvornik idemo sa namjerom da dobrom igrom dođemo do dobrog rezultata”, zaključio je Ješić.


HIFA-HD (1)