FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ješić: "Moramo dati svoj maksimum na terenu, a rezultat će doći"

30.10.2015 u 12:30h

Ješić: "Moramo dati svoj maksimum na terenu, a rezultat će doći"

Uoči utakmice 14. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj će Fudbalski klub Sarajevo dočekati Slobodu, u prostorijama Bordo kluba održana je press konferencija. U svečanom salonu "Svetozar Vujović" medijima se obratio Šef stručnog štaba, Miodrag Ješić, osvrnuvši se na početku svog obraćanja na zdravstveni bilten u našoj ekipi.

“Imamo problema sa povredama i nikako da izađemo iz tih problema, kako koja utakmica prolazi imamo i većih problema. Radovac je pod velikim znakom pitanja i najvjerovatnije neće biti u grupi za utakmicu. Svi ostali igrači, koji su se na trenutak vratili, poput Ikandea, vjerovatno neće biti u kombinacijama. Imamo u srijedu utakmicu Kupa pa ćemo do srijede spremiti Ikandea, da mu damo devedeset minuta i šansu da vidimo da li je ta povreda prošlost ili je već hronična.”, rekao je je Ješić, dodavši:

"Znamo ko nam dolazi, dolazi nam lider na tabeli. Svakog protivnika respektujemo, ali nijednog se ne plašimo. Nikoga nećemo podcijeniti, ali ni precijeniti, no to moramo pokazati na terenu. Bit ćemo dobri domaćini, ali dat ćemo sve od sebe da dobrom igrom dođemo do dobrog rezultata, a dobar rezultat za Fudbalski klub Sarajevo podrazumijeva samo pobjedu.”

“Oscilacije iz utakmice u utakmicu, za to nema opravdanja. Ja sam rekao i nakon derbija, stručni štab na čelu sa mnom preuzima svu odgovornost.  Moramo pokazati svoje pravo lice, inače će i dalje biti oscilacija. Potrudit ćemo se da u hodu ispravljamo neke greške. Imali smo nesreću da smo odigrali tri utakmice u šest dana, za što nismo spremni u ovom trenutku. Sada nam je sve jasno i očekujem da u narednom periodu igramo bolje, ali ipak jedva čekamo pauzu. Dužni smo navijačima i ovo što se desilo na prošloj utakmici da igrači nisu otišli da ih pozdrave, od naredne utakmice će morati. Otići ćemo svi zajedno. Moramo pružiti maksimum. Borit ćemo se. Ako smo zaslužili da nam apladiraju, oni će nam aplaudirati, ako smo zaslužili psovke, onda će nam psovati. Mogu obećati da ćemo od sada davati svoj maksimum. Nećemo saginjati glave, pokazat ćemo naše pravo lice, koliko je to, vidjeti ćemo poslije derbija.”, izjavio je Ješić.

“Svaka naredna utakmica je najvažnija, pa je tako utakmica protiv Slobode ta koja je najvažnija u ovom trenutku. Poslije ove utakmice se okrećemo Slaviji. Ima više razloga za slabu igru u gostima, a tamo gdje treba smo ih i iznijeli. U bliskoj budućnosti ćemo vidjeti kako će to da izgleda. Nama treba jedna pauza da nametnemo svoj stil igre i rada, a do tada moramo osvojiti što više bodova. Na proljeće obećavam da će Sarajevo izgledati sasvim drugačije.”, rekao je Ješić, te je dodao:

“Pitanje je koliko možemo u ovom trenutku, da li hoćemo i da li možemo, da li smo neke stvari precijenili. Na papiru imamo dobre igrače, ali u igri nema Alispahića, Ikandea ili Stepanova. Razloge loše igre nećemo iznositi javno, nego tamo gdje treba.  Sve radimo da napravimo jednu stabilnu ekipu, koja će imati konstantno dobru formu. Za narednu utakmicu će biti promjena, kako u grupi od osamnaest tako i u startnoj postavi. Neke će biti prinudne, a neke iz taktičkih razloga.”

“Svi kažu da je Sloboda iznenađenje ove jeseni, iako to meni ne izgleda tako, bez obzira što sam sa strane pratio dešavanja u bosanskohercegovačkom fudbalu. Sloboda igra kvalitetno od početka ove godine, prelazni rok su iskoristili tamo gdje treba, tačno su doveli pojačanja, trener koji je završio prošlu sezonu je nastavio i ovu. Ovo što se sada dešava je samo posljedica svega toga i meni ovo nije iznenađenje. Ne volim da javno komentarišem ni našu igru, ali ni igru protivnika, samo mogu reći da ih nećemo podcijeniti, ali ni precijeniti.”, zaključio je Ješić.

Sarajevo dočekuje Slobodu u nedjelju, 1. novembra tekuće godine. Utakmica na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" počinje u 13 sati, a cijene ulaznica za utakmicu su sljedeće: Tribina "Sjever - Vedran Puljić" - 5 KM, Tribina "Istok" -  8 KM, Tribina "Zapad" - 10 KM, Tribina "Zapad Galerija" - 20 KM. Ulaznice za utakmicu  su već u prodaji, i iste je moguće kupiti online putem portala kupikartu.ba, te na prodajnim mjestima kupikartu.ba širom Bosne i Hercegovine. Od petka, 30. oktobra, ulaznice će se moći kupiti i u oba BORDO FAN SHOP-a (ul. Maršala Tita 38/b, Bezistan).

Na dan utakmice, od 11 sati, su dostupne i na prodajnim mjestima na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase". Vrijedi istaći da vlasnici bijelih članskih kartica mogu besplatno ući na tribine koševskog stadiona na utakmice. Spomenimo i to da je parking, koji se nalazi ispred istočne tribine koševskog stadiona, u nedjelju besplatan. 


CLANSKE fb