FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ješić: Nadam se da ćemo obradovati navijače i ponovo slaviti

27.11.2015 u 11:31h

Ješić: Nadam se da ćemo obradovati navijače i ponovo slaviti

Fudbalski klub Sarajevo će u sklopu 17. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u nedjelju, 29. novembra dočekati Travnik, a tim povodom je u svečanom salonu “Svetozar Vujović” održana press konferencija, na kojoj se okupljenim medijima obratio šef stručnog štaba Bordo kluba, Miodrag Ješić.

“Još uvijek imamo problema sa povredama, Samir Radovac i Kadušić sigurno neće biti u sastavu. Ikande također neće igrati i nije bio u redovnom trenažnom procesu. Od ranije u takmičarskoj formi nisu Stepanov i Purić. Oni rade još uvijek po posebnom programu. Problema ima, ali ostali igrači su spremni. Bez obzira na sve probleme nadam se da ćemo obradovati navijače i ponovo slaviti pobjedu. Benko i Alispahić će najvjerovatnije biti u kombinaciji za utakmicu. Oni su se vratili u trenažni proces, ali vidjet ćemo da li će nastupiti”, kazao je Ješić, dodavši:

“Svaka naredna utakmica je najbitnija i najteža, nema jednostavnih protivnika i unaprijed dobijenih utakmica. Ako u bilo koju utakmicu uđete tako, onda pobjeda nije sigurna. Ušli smo u dobar ritam i imamo volje i snage da nastavimo u tom ritmu.”

“Mislim da se fudbal igra zbog navijača i trebalo je ranije razmišljati da se odloži i ovo kolo, ali sigurno da imamo ljude koji razmišljaju o tome. I uslovi ove nedjelje bi mogli biti teži nego one naredne. Mislim da bi svima išlo u prilog da se kolo odgodi. To bi sve na proljeće trajalo samo jednu nedjelju duže”, rekao je Ješić, odgovorivši na pitanje novinara o vremenskim uslovima.

_MG_1618

Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Haris Duljević, izjavio je da očekuje nastavak uspješnog niza našeg kluba.

“Iskreno, mi smo ušli u pobjednički kolosijek i ovu utakmicu također idemo na pobjedu. Nadam se da ćemo imati pravilan pristup kao i utakmica do sada, mislim da problema ne bi trebalo biti. Mislim da smo izraziti favoriti i dati ćemo sve od sebe. Uvijek ima iznenađenja, ali mi ih ne smijemo dozvoliti ovaj put, potrebna su nam tri boda”, rekao je Duljević, dodavši:

“Što se tiče moje forme, prezadovoljan sam otkad je šef došao. Promijenio se moj pristup treninzima i utakmicama i nadam se da će sve ostati ovako.”

_MG_1620

Na kraju današnje press konferencije, medijima se obratio i naš prvotimac, Edin Rustemović, koji je pozvao navijače na utakmicu na Koševu.

“Podigli smo formu, promijenili smo pristup svemu i nadam se da ćemo nastaviti pobjednički niz. Dobio sam potpunu slobodu od šefa stručnog štaba, a prije svega mislim da treniramo jako dobro. Naše je da sa dobrom taktikom savladamo Travnik, teren će biti težak, ali dati ćemo sve od sebe. Pozivam ovim putem navijače da dođu na utakmicu u nedjelju i da nas podrže kao i uvijek do sada. Utakmica protiv Travnika je posljednja domaća utakmica u ovoj godini za nas i želimo se pobjedom oprostiti od naših navijača”, rekao je Rustemović.

Ulaznice za utakmicu između Sarajeva i Travnika su u prodaji od petka, 27. novembra u oba BORDO FAN SHOP-a (ul. Maršala Tita 38/b, Bezistan), a na dan utakmice, od 11 sati, ulaznice se mogu kupiti i na prodajnim mjestima na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase".

Cijene ulaznica su sljedeće:

  • Tribina "Sjever - Vedran Puljić" - 5 KM,
  • Tribina "Istok" - 8 KM,
  • Tribina "Zapad Galerija" - 20 KM

Tribina “Zapad” Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović-Hase” na ovoj utakmici neće biti u funkciji. Vlasnici sezonskih ulaznica za pomenutu tribinu iste mogu iskoristiti za tribinu “Zapad Galerija”, a svojim mjestima na stadionu pristupit će koristeći ulaz A4. Također, želimo informisati naše navijače i simpatizere da će na tribini “Istok” za ovu utakmicu u funkciji biti ulazi C3 i C4.

Vrijedi istaći da vlasnici bijelih članskih kartica mogu besplatno ući na utakmicu, a spomenimo i to da je parking, koji se nalazi ispred istočne tribine koševskog stadiona, u nedjelju otvoren, te se  naplaćuje po važećim cijenovnicima  JU CSR.

Kapije Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase" se u nedjelju otvaraju u 11.30 sati, a ovim putem pozivamo sve navijače i simpatizere našeg kluba da podrže Fudbalski klub Sarajevo u borbi za nove prvenstvene bodove.


HIFA-HD (1)