FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ješić: "Najvažnije je kako će igrati naša ekipa"

16.10.2015 u 12:14h

Ješić: "Najvažnije je kako će igrati naša ekipa"

U svečanom salonu "Svetozar Vujović" u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je press konferencija uoči utakmice 12. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojoj će Sarajevo u nedjelju, sa početkom u 15 sati, dočekati Velež. Prisutnim novinarima na početku konferencije obratio se Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Miodrag Ješić, koji se osvrnuo na zdravstveno stanje u našoj ekipi.

- “Imamo dosta povrijeđenih igrača, imamo dosta problema. Iskoristili smo reprezentativnu pauzu da se neko od povrijeđenih igrača opravi i na našu sreću jedan od njih se priključio redovnom trenažnom procesu, a to je Almir Bekić. Ostali su svi u posebnom trenažnom režimu. Nažalost, kao što znate, na utakmici protiv Novog Pazara se povrijedio Matej Delač, tako da, jedan igrač se vratio, jednog smo izgubili. Upravo način na koji se radilo i kako se povrijedio igrač, dolazimo do toga da se stalno produžava povreda. Ne možete igrača, dok se potpuno ne oporavi vratiti u trenažni proces i povreda se automatski produžava. I, to je upravo slučaj sa Ikandeom i sa još nekoliko igrača. Nećemo nijednog igrača priključiti prije vremena. Bolje dan kasnije, nego dan ranije. Igrač koji je potpuno spreman, za normalan trenažni proces, biti će priključen grupi, iako nam svaki igrač treba. Jednostavno, ne želimo rizikovati.”, kazao je Ješić, te je dodao:

- “Pauza je svakako dobrodošla. Trudit ćemo se do kraja prvenstva da uradimo što je moguće više. Želimo osvojiti što je više bodova, dok ne dođe ona prava pauza, gdje ćemo na proljeće, rekao sam, izgledati sasvim drugačije. Mislim da će Sarajevo iz utakmice u utakmicu izgledati sve bolje i bolje. Što se tiče utakmice protiv Velež, ona je za nas najvažnija i najbitnija, ali i najteža. Sarajevo treba da svojim igrama zadovolji navijače, te da pruža igre na nivou svog kvaliteta. Mislim da još nismo odigrali utakmicu kako možemo i da ima prostora da bude bolje.”

_MG_1861

Fotografije sa današnje press konferencije pogledajte klikom na LINK.

Na pitanje novinara o suspenziji Milana Stepanova, Ješić je odgovorio sljedeće:

- “U principu, ne volim da pričam o igračima koji nisu u trenažnom procesu. Radi se o igraču izuzetnih fudbalskih kvaliteta, jednostavno smo procijenili da je Milan Stepanov suspendovan, da neće raditi sa ekipom.”, odgovorivši potom na pitanje o zdrastvenom stanju Adnana Kovačevića.

- “Nije spreman. Mislim da će se danas priključiti treninzima, ali jedan ili dva treninga nisu dovoljni da bi igrali utakmicu.”

U nastavku, Ješić je odgovorio na pitanje novinara o tome, koliko poznaje ekipu Veleža.

- “Svakog protivnika poznajemo. Dobijamo potrebne informacije. Skauting služba to radi odlično, na visokom nivou i za nas je najvažnije kako će igrati naša ekipa. Imamo još dva dana do utakmice, pa ćemo odlučiti o promjenama u sastavu.", rekao je Ješić.

Na kraju svog obraćanja, Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Miodrag Ješić, dotakao se i "A" reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- "Koristim priliku da čestitam selektoru Baždareviću i reprezentativcima na pobjedama u posljednjim danima, te im želimo puno sreće u baražu koji slijedi.", zaključio je Ješić.

Prisutnim novinara se obratio i Almir Bekić, naš prvotimac, koji se vraća u sastav Sarajeva nakon uspješnog oporavka od povrede trbušnog zida.

- “Ispred svih igrača želim iskazati podršku Mateju Delaču, te mu poželjeti što brži oporavak i našem Emiru iskazati podršku. Mislim da će on adekvatno zamijeniti Mateja na golu. Što se tiče Veleža, dolazi nam neugodna ekipa. Iako nisu dovoljno pokazali u dosadašnjem toku prvenstva, mi svaku ekipu respektujemo. Trebamo dati svoj maksimum, ko god bude igrao. Imamo devedeset minuta da izgaramo na terenu i mislim da možemo doći do pobjede.”, kazao je Bekić.

Na kraju press konferencije, novinarima se obratio i Advan Kadušić, naš mladi prvotimac, koji je nastupio na prijateljskoj utakmici protiv Novog Pazara i ostavio dobar utisak.

- “Mislim da smo kvalitetnija ekipa od Veleža, te da ćemo utakmicu odraditi na najbolji mogući način. Dati ćemo svoj maksimum i očekujem nova tri boda.”, izjavio je Kadušić.

Sarajevo dočekuje Velež u nedjelju, 18. oktobra tekuće godine, a sve informacije o ulaznicama potražite klikom na LINK.


CLANSKE fb