FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ješić: "Najvažnije je kako ćemo mi igrati i kako ćemo uspostaviti naš stil igre"

23.10.2015 u 12:55h

Ješić: "Najvažnije je kako ćemo mi igrati i kako ćemo uspostaviti naš stil igre"

Fudbaleri Sarajeva gostovat će sutra, sa početkom u 13.30 sati ekipi Mladosti iz Doboja kod Kaknja, u sklopu 13. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Naši fudbaleri, na pomenuto gostovanje odlaze nakon što su u posljednjem kolu savladali Velež, te u toku sedmice Slaviju u sklopu 1/8 finala Kupa, identičnim rezultatima 4:1.

Uoči utakmice, razgovarali smo sa Šefom stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, Miodragom Ješićem, koji se na početku dotakao utakmice protiv Slavije.

“Poslije Veleža odigrali smo jednu dobru utakmicu na opet, jako teškom terenu za igru. Raduje me to. U tri dana uspjeli smo ponoviti neke dobre stvari u našoj igri. Zadovoljan sam igrom i ostvarenim rezultatom, a moram istaći, da sve ono što smo uradili u proteklim danima protiv Veleža i Slavije, trebamo da ponovimo i potvrdimo na utakmici protiv Mladosti”, kazao je Ješić, osvrnuvši se na stanje u našoj ekipi.

“Iz sedmice u sedmicu, imamo sve manje povrijeđenih igrača u našem timu, što nas veseli. Ikande i Kovačević su u punom trenažnom procesu sa ostatkom grupe, a dobro je što se pojačava konkurencija u našem timu.”

Ekipa Mladosti, naredni ligaški protivnik našeg Kluba, za stručni štab nije nepoznanica.

“Imamo sve potrebne informacije i podatke o ekipi Mladosti. Za nas je najvažnije u ovoj utakimici, kao i u svakoj drugoj, kako ćemo mi igrati i kako ćemo uspostaviti naš stil igre. Naša filozofija je da dobrom igrom dođemo do dobrog rezultata", zaključio je Ješić.

Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Ivan Tatomirović, očekuje da će naš tim nastaviti sa dobrim partijama.

“Dižemo formu, radimo jako dobro na treninzima i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama. Što se tiče našeg narednog protivnika, smatram da Mladost ima dobru ekipu, u čijem sastavu se nalazi nekoliko iskusnih igrača. Međutim, uz podršku naših navijača, vjerujem da možemo ostvariti novi uspjeh”, kazao je Tatomirović, dodavši:

“Ekipa Mladosti je svoje dosadašnje utakmice igrala u Zenici, a sada igraju u svom gradu. Raduje nas što će tribine stadiona biti dobro popunjene, a drago mi je što ćemo upravo mi biti ti koji će otvoriti stadion.”

Sarajevo gostuje Mladosti u subotu, 24. oktobra, a utakmica, koja počinje u 13.30 sati bit će u direktnom TV prijenosu na MOJA TV. Spomenimo i to, da cijena ulaznica za tribinu “Zapad” iznosi 5 KM, a za tribinu “Sjever” 7 KM. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnom mjestu na stadionu u Doboju kod Kaknja.


CLANSKE fb