FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ješić: Vjerujemo u ovaj tim, dobro smo se spremili

04.03.2016 u 12:04h

Ješić: Vjerujemo u ovaj tim, dobro smo se spremili

U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo, u svečanom salonu “Svetozar Vujović” danas je održana press konfrencija uoči sutrašnje, ligaške utakmice Bordo kluba protiv Čelika. Prisutnim novinarima se na početku obratio Šef stručnog štaba, Miodrag Ješić.

“Dobra stvar je što su četiri igrača odradila suspenziju. Imamo dva igrača koji su dobili virozu, Rustemović i Berberović, te oni neće biti u konkurenciji za utakmicu. Nemamo povrijeđenih igrača, što je dobro. Danas ćemo odraditi trening, nakon kojeg ćemo odrediti 18 igrača za utakmicu. Iz te grupe ćemo izdvojiti prvih 11.”, rekao je Ješić, dodavši:

“Čelik će sigurno doći sa 18 igrača, bez obzira na suspenzije. To je klub s tradicijom, Zenica je fudbalski grad. Dok sam još bio u Partizanu, Čelik nam je dolazio u Beograd u sličnoj situaciji, a tada je uzeo bod, tako da nije bitno ko izostaje. Svaki klub ima svojih problema, ali odsustvo dva, tri ili pet igrača ne znači da ćemo ih podcijeniti. U utakmicu ulazimo maksimalno angažovani i želimo napraviti dobru igru.”

“Vjerujemo u ovaj tim, dobro smo se spremili, a ostaje nam da to pokažemo na terenu. Svaki naredni protivnik je najvažniji i najteži. Najbitnije je kako će igrati Sarajevo.”, zaključio je Ješić. 

Novinarima se obratio i kapiten ekipe, Haris Duljević, koji se poslije odrađene suspenzije vraća u tim.

“Svaku utakmicu idemo na pobjedu, no nećemo podcijeniti ekipu Čelika. Nadamo se da nam se sutra to neće desiti. Dat ćemo 110% svojih mogućnosti.”, kazao je Duljević, dodavši:

“Što se tiče rezultata u Mostaru nisam zadovoljan rezultatom, jer smo bili bolji protivnik, no moramo se zadovoljiti tim bodom. Ostao je isti razmak između prvog i nas, ali nadam se da ćemo uspjeti stići taj zaostatak.”

Fudbalski klub Sarajevo dočekuje Čelik u subotu, 5. marta, sa početkom u 17 sati. Sve informacije o ulaznicama potražite klikom na LINK.