FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Jović i Selimović zadovoljni prvim poluvremenom

30.04.2012 u 16:30h

Jović i Selimović zadovoljni prvim poluvremenom

Šef stručnog štaba Dragan Jović i prvi trener FK Sarajevo Esad Selimović djelimično su zadovoljni prikazanom igrom na proteklom susretu protiv ekipe Rudara iz Prijedora.

"Prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro. Vjerovatno najbolje poluvrijeme kako sam ja trener. Imali smo dobar pristup. Kreativno, agresivno i efikasno smo igrali. Takav pristup očekujem svih 90. minuta. U drugom poluvremenu odigrali smo slabije. Očito da smo se zadovoljili rezultatom. Prvo poluvrijeme treba da nam bude putokaz. Takvu igru FK Sarajevo mora da pruža u budućim susretima.", kazao je Dragan Jović.

"Utakmica sa dva vrlo različita poluvremena. U prvom poluvremenu smo uspjeli napraviti pritisak i nekoliko šansi iz kojih smo postigli tri gola. Drago mi je što su prisutni gledaoci mogli vidjeti dva vrhunska pogotka. U drugom poluvremenu nismo uspjeli da izvršimo pritisak i loptu smo držali samo svom posjedu. Možemo biti zadovoljni sa nova tri boda.", kazao je Esad Selimović.

Na utakmici protiv ekipe Rudara iz Prijedora Edin Husić postigao je 500. premijerligaški gol za FK Sarajevo, otkako se Premijer liga igra u ovome formatu, na teritoriji cijele države.

Na taj način, Sarajevo je postalo prvi klub koji je došao do cife od 500 golova u Premijer ligi, u periodu od 2002. godine do danas.