FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Karamatić oduševljen navijačima Sarajeva

07.07.2012 u 19:57h

Karamatić oduševljen navijačima Sarajeva

Igrači koji su u proteklih mjesec dana stigli u FK Sarajevo, Emir Hadžić i Žarko Karamatić, obilježili su sinoćnju utakmicu, i pokazali da oni zaista predstavljaju kvalitetno pojačanje FK Sarajevo.

Napadač Hadžić, postigao je pogodak odmah nakon ulaska u igru, a Karamatić je uz pogodak zaslužan i za dvije asistencije.

"Nisam mislio da će papirologija biti gotova i da ću moći nastupiti, ali se na kraju ipak sve dobro završilo. Postigao sam pogodak u prvom nastupu. Nadam se da ću nastaviti sa postizanjem golova u bordo dresu. Momci u klubu su me sjajno primili. Poznavao sam neke od njih, jer sam nastupao za Čelik i Željezničar. Smatram da imamo kvalitetnu ekipu, jednu od najboljih u Premijer ligi. To je ekipa koja će se ove sezone boriti za duplu krunu. Jednostavno, tako moramo razmišljati.", kazao je Emir Hadžić.

"Utakmica sinoć je bila zaista teška. Ekipa Hiberniansa smo svi potcijenili. U svojim redovima imaju 3-4 kvalitetna igrača i za mene oni nisu ameteri. Sigurno se mogu nositi sa nekolicinom ekipa iz naše Premijer lige. Zadovoljan sam svojom igrom. Kada sam ušao na teren, potrudio sam se da unesem živosti u našu igru i uspio sam u tome. Debi je bio dobar, i nadam se da ću nastaviti sa dobrim partijama.", kazao je Žarko Karamatić, dodavši:

"Moram da se osvrnem na navijače. Kada smo izašli na teren, nekoliko minuta pred početak utakmice, naježio sam se. Stvarno smo imali vrhunsku podršku i hvala im na tome."