FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Koševo, nedjelja, 17.06.2012. u 18 sati

15.06.2012 u 22:42h

Koševo, nedjelja, 17.06.2012. u 18 sati

Na prijedlog Almina Masle, brata oboljelog Alena Masle, Dino Selimović, generalni direktor FK Sarajevo i Almir Batko Čehajić iz NVO "Otvorena Mreža" proteklih petnaestak dana intenzivno su radili na organizaciji humanitarne "UTAKMICE ZA ŽIVOT" od koje će sav prihod biti uplaćen NVO "Otvorena mreža" za liječenje Alena Masle, ali i svih drugih kojima je finansijska pomoć potrebna.

Velikim naporom Selimovića i Čehajića, direktorica J.U. Centar za sport i rekreaciju Jasmina Polić sa upravnikom Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović" uspjeli su iznaći slobodan termin, tako da je utakmica zakazana za nedjelju, 17.06.2012. godine sa početkom u 18 sati.

Cijena ulaznica je 5 KM, a iste su u prodaji u dva fan shopa FK Sarajevo (u klupskim prostorijama u ul. Maršala Tita 38b/I i u Bezistanu), u prodajnim lokacijama agencije FIBULA TRAVEL, te kod uličnih prodavača.

FK Sarajevo predvodi šef stručnog štaba Dragan Jović, a pored prvotimaca, u ekipi će nastupiti i bivši igrači Alen Avdić i Faruk Ihtijarević, kojima će ovo biti i zvanični oproštaj od bordo dresa pred domaćim navijačima.

Tim "Alenovih i Batkovih prijatelja" predvodi bh. reprezentativac Edin Džeko, sa kojim su, između ostalih, svoj nastup najavili i svjetski prvak u boksu Adnan Ćatić alias Felix Sturm, zatim glumci Enis Bešlagić i Milan Pavlović, Kemal Kozarić, guverner Centralne Banke BiH, kao i ministar MUP-a Predrag Kurteš. Od "profesionalaca" za ekipu "prijatelja" bi trebao nastupiti i Bulend Biščević, bivši reprezentativac i igrač FK Željezničar, zatim Amar Osim, trener plavih, kao i Refik Šabanadžović, proslavljeni fudbaler, te Mimo Šahinpašić, novinar i voditelj OBN-a...

Almir Batko Čehajić najavljuje i Jelenu Rozgu, Nives Celzijus, Miroslava Ilića, Benjamina Isovića, Željka Samardžića, Halida Bešlića, Lajlu Torlaka...

Za kraj treba istaći da će štampu ulaznica i kontrolu ulaza agencija ECHOS (www.kupikartu.ba) uraditi besplatno, isto kao i pripadnici SECURITAS BH, grupacije koja okuplja vodeće zaštitarske agencije u Bosni i Hercegovini. Prodavači ulaznica su također svoje usluge ponudili besplatno, kao i Vahidin Alihodžić, radijski voditelj koji će besplatno obezbjediti razglasni sistem.

Utakmica će biti prenošena i na TV PINK BH, a ovom prilikom pozivamo sve ljude dobre volje da u što većem broju dođemo na Koševo 17.06. i pomognemo borbu za spašavanje jednog mladog života.

----------------------------
PRIDRUŽI SE UTAKMICI NA FACEBOOKU