FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Krste Velkoski produžio ugovor do 2021. godine

10.01.2019 u 15:15h

Krste Velkoski produžio ugovor do 2021. godine

Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Krste Velkoski danas je produžio ugovor sa FK Sarajevo do ljeta 2021. Nakon Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića, u ovom prelaznom roku, ugovor je produžio i Velkoski. Na press konferenciji za medije održanoj u Svečanom salonu Svetozar Vujović, upriličeno je potpisivanje ugovora, a prisutnima se pored Velkoskog obratio i koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo, Emir Hadžić.

KRSTE VELKOSKI: "Drago mi je što sam se uspio dogovoriti za nastavak saradnje, tako da sam presretan što ću konačno u nedjelju vidjeti svoje drugove i kolege. Nadam se da će sve biti uredu i da ćemo ostvariti naše ciljeve".

EMIR HADŽIĆ: "Naš cilj je da ostavimo ekipu na okupu i tako uđemo u drugi dio sezone. Mogu reći da smo uspjeli u tome. Moram reći da smo se vrlo brzo dogovorili iako je imao konkretnu ponudu. Sjedili smo, riješili sve u dva-tri dana i drago mi je što je ostao u klubu i da zajedno idemo ka ostvarenju cilja".

Na pitanje o statusu prvotimca Joachima Adukora, Hadžić je izjavio:

"Moram reći da smo sa svima vodili dugotrajne pregovore, tako je bilo i sa Adukorom, ali nismo uspjeli dogovoriti saradnju. Ponudili smo najbolje što možemo, ali nije prihvatio ponudu i pokušat ćemo dovesti zamjenu za njega u narednom periodu. Ako bi se pojavio još neki kvalitetan igrač sigurno bi reagovali, ali je zimi teško naći dobrog igrača, a da je slobodan".

Velkoski je za FK Sarajevo debitovao na utakmici protiv NK Čelik (01.03.2014.), a od tada je u Bordo dresu upisao 131 nastup sa ukupno 52 postignuta pogotka.