FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Kusturica: Utakmicom pravimo temelje prijateljstva ova dva kluba

14.11.2015 u 15:33h

Kusturica: Utakmicom pravimo temelje prijateljstva ova dva kluba

Na današnjoj press konferenciji uoči TURKISH AIRLINES međunarodne prijateljske utakmice između FK Sarajevo i Galatasaraya, koja se održala u prostorijama ambasade Republike Turske u Sarajevu, prisutnim medijima su se obratili predsjednik FK Sarajevo, Edis Kusturica i generalni direktor, Dino Selimović.

“Kao što znate, FK Sarajevo ulazi u period proslave 70 godina svog postojanja, velikih utakmica i velikih igrača. Sigurno da nije bilo boljeg načina za početak proslave od dolaska velikog turskog brenda Galatasaraya i ovim putem se zahvaljujem Turkish Airlinesu i ambasadoru Turske u BiH Cihadu Erginayu na pomoći u organizaciji ove utakmice. Ja zaista moram reći da će ovo biti utakmica dva šampiona, BiH i Turske. Ja se nadam da će se naša saradnja nastaviti i biti sve bolje, a o tome smo sinoć razgovarali sa gospodinom Hamzaogluom. Ovom utakmicom pravimo temelje prijateljstva ova dva kluba. Moram reći da postoji veliki prijateljski naboj prije današnje utakmice, a kako mi je moj prijatelj iz Turske jutros rekao danas igra Galatasarajevo”, kazao je  Kusturica.

“Obzirom da su svi moji prethodni govornici rekli sve što je trebalo reći neću previše dužiti. U ime FK Sarajevo se još jednom moram zahvaliti Turkish Airlinesu na generalnom pokroviteljstvu večerašnje utakmice. Posebno sam zahvalan svim prijateljima u Turkish Airlinesu koji su vrijedno radili da dođe do ove utakmice. Koristim priliku i da se zahvalim ambasadoru Turske u Bosni i Hercegovini, koji je također pomogao da nađemo sponzore za ovu utakmicu. Zahvaljujem se i svim sponzorima, koji su odlučili podržati ovu utakmicu, a također se zahvaljujem i uposlenicima FK Sarajevo, koji su vrijedno radili na organiziciji ove utakmice. Za kraj se nadam da će oba kluba na kraju sezone slaviti titule prvaka svojih država”, rekao je  Selimović. 

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini, njegova ekselencija Cihad Erginay istakao je važnost današnje utakmice.

“Danas smo ovdje zajedno zbog utakmice između Sarajeva i Galatasaraya. Želim se zahvaliti svima koji su dali svoj doprinos kako bi se odigrala ova utakmica. Zahvaljujem se rukovodstvu Galatasaraya, koje je u svoj kalendar uvrstio i ovu utakmicu. Velika je čast da budemo domaćini timu kakav je Galatasaray, klubu bogate tradicije, koji bilježi velike uspjehe. Ovaj prijateljski susret između FK Sarajevo, kluba koji u Bosni i Hercegovini ima najviše članova i navijača i Galatasaraya je mnogo važan. Sigurni smo da će svi oni koji vole fudbal uživati i pratiti utakmicu. Zahvaljujemo se FK Sarajevo, koji je upravo u prvoj sezoni sponzorstva kompanije TURSKIH AIRLINES osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine i nadam se nastavku dobre saradnje. Pozivamo sve gledaoce da dođu na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović-Hase” i da uživaju u utakmici”, izjavio je Erginay.

Prisutnim novinarima se obratio i Mert Dorman potpredsjednik za marketing za Balkan i jugoistočnu Evropu kompanije Turkish Airlines.

“Turskih Airlines je u posljednjih pet godina izabran za najbolju avio kompaniju u Evropi. Naš cilj i zadatak je osim poboljšanja svojih usluga da budemo lideri u regiji. Turkish Airlines je kompanija koja ne štedi podršku kada je u pitanju sport. Sa ponosom želim istaći da je upravo Turskih Airlines sponzor i Galatasaraya i FK Sarajevo. Kada govorimo o odnosu sa Bosnom i Hercegovinom, govorimo o istinskom prijateljstvu sa dubokim vezama, koje ćemo nadam se još ojačati. Želim iskoristi priliku da poželim mnogo sreće i lijepih trenutaka uoči večerašnje utakmice koja će se odigrati u Sarajevu, te iskazati želju da oba kluba ostvaruju još bolje rezultate u narednom periodu”, kazao je Dorman.

Sarajevo dočekuje Galatasaray večeras na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”, a utakmice počinje u 18.30 sati. Sve  informacije o ulaznicama za utakmicu saznajte klikom na LINK.