FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Mario Tadejević oblači Bordo dres

17.06.2012 u 20:17h

Mario Tadejević oblači Bordo dres

Peto pojačanje FK Sarajevo za narednu sezonu dolazi iz hrvatskog prvoligaša Rijeke. Riječ je o Mariu Tadejeviću. Dvadesetdvogodišnji Riječanin će pojačati konkurenciju na lijevom beku. U svojoj dosadašnjoj karijeri, Mario je upisao približno pedeset nastupa za HNK Rijeka.

"Drago mi je što sam došao u Sarajevo. Za mene je prije svega velika čast igrati za klub, koji posjeduje toliko bogatu tradiciju. Moj cilj jeste da igram i daću sve od sebe kako bi se nametnuo šefu struke. Od sutra smo na pripremama u Sloveniji i nadam se da ću iskoristiti svoju priliku na pripremnim utakmicama.", kazao je Mario Tadejević.

Igrač koji je ponikao u FK Sarajevo, Sanel Trebinjac, nezadovoljan svojom minutažom, napušta klub sa Koševa. Mladi Sanel odigrao je ove sezone četiri utakmice u početnoj postavi i u nekoliko navrata pokazao svoj potencijal.

"Raskinuo sam ugovor sa FK Sarajevo. Razlog je jednostavan, želim igrati. Smatram da je promjena sredina najbolje za mene. Mojim prijateljima želim sve najbolje u narednoj sezoni.", kazao je Sanel Trebinjac.

Za dvije godine, koliko je proveo u I timu FK Sarajevo, Trebinjac je zabilježio 21 nastup i pri tome postigao 2 pogotka. Sanelu želimo mnogo uspjeha u nastavku sportske karijere.