FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Mehmed Janjoš novi Šef stručnog štaba FK Sarajevo: Potrebno nam je veliko zajedništvo

29.08.2016 u 15:27h

Mehmed Janjoš novi Šef stručnog štaba FK Sarajevo: Potrebno nam je veliko zajedništvo

U svečanom salonu "Svetozar Vujović" održana je danas press konferencija, na kojoj je zvanično predstavljen novi šef stručnog štaba. Sarajevo će sa klupe u narednom periodu voditi istinska legenda kluba, Mehmed Janjoš, koji tako po treći put preuzima ulogu trenera Bordo kluba.

Na početku press konferencije, medijima se obratio Faruk Ihtijarević, izvršni direktor za sportska pitanja FK Sarajevo.

''Interesovanje medija i broj aplikacija na mjesto trenera govore da se radi o najvećem klubu. Odluka je bila jednoglasna, nadam se da ćemo izborom domaćih ljudi napraviti ono što nam nedostaje'', poručio je Ihtijarević.

DSC_3866

Medijima se potom obratio i sam Janjoš, naglasivši da je sretan zbog povratka "kući".

"Hvala svima na dobrodošlici. Najljepše se vratiti kući, ali ja nisam nikad odlazio iz FK Sarajevo. Vrijeme je pred nama i pokazat će koliko ovaj stručni štab može postići. Svima nam je potrebno veliko zajedništvo, već je sedam kola prošlo i sve je bliže polusezona. Trebamo dati maksimalan napor, dati sve od sebe i onda vidjeti šta dalje", rekao je Janjoš, te je dodao:

"Gledao sam utakmice, dobro znam kadar kluba, ali nadam se da ću još bolje upoznati ekipu u Čitluku. Ono što sam vidio, jeste da FK Sarajevo ima potencijal i smatram da se možemo boriti za Evropu. Samopouzdanje je poljuljano, neshvatljive su greške koje igrači prave. Prelazni rok je već pri kraju, mi imamo to što imamo i moramo da izvučemo sezonu sa ovim kadrom", istakao je Janjoš.

DSC_3833

"Dosadašnji treneri neće ostati. Repuh i Švrakić će mi asistirati, angažovat ćemo kondicionog trenera iz Akademije Klačara, Sarajevo vrlo teško stvara šanse. Koji je razlog, to još ne znam, ali moramo igrati agresivnije i postizati što više golova", dodao je Janjoš.

"Ne trebaju nam ratovi. FK Sarajevo ne može bez navijača, igrači moraju imati odgovornost, ali svi mi u klubu moramo gledati kakav će navijač otići sa stadiona. Na nama je sve da učinimo kako bi navijači dolazili na utakmicu", istakao je Janjoš.

Nakon novog trenera, riječ su dobili i njegovi pomoćnici u stručnom štabu, Zijad Švrakić i Senad Repuh.

DSC_3888

''Prvi mi je press na našem jeziku. Dugo sam radio u inostranstvu i drago mi je što sam tu. To je moj klub. Sarajevo je od mene napravilo čovjeka, otišao sam u svijet sa ponašanjem i znanjem što je klub u mene usadio. Sada sam tu da pomognem, situacija je teška, ali ne i preteška. Sretan sam i zadovoljan. Ispunila mi se želja da budem igrač, navijač i trener'', rekao je Zijad Švrakić, a Senad Repuh je dodao:

DSC_3881

''Meni je velika čast da mi se san ispunio, da sjedim u svom klubu između dvije legende. Mislim da možemo, puni smo optimizma, svjesni smo situacije, a pred nama je mnogo rada."

Mehmedu Janjošu, zajedno sa njegovim pomoćnicima, želimo puno sreće i uspjeha u radu u Fudbalskom klubu Sarajevo.