FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Musemić i Hebibović najavili meč protiv FK Radnik

17.08.2019 u 11:36h

Musemić i Hebibović najavili meč protiv FK Radnik

U okviru petog kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine sezona 2019/20, Sarajevo na Koševu dočekuje ekipu Radnika iz Bijeljine. Tim povodom danas je održana press konferencija za medije, gdje su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Anel Hebibović.

HUSREF MUSEMIĆ:„Iskoristio bih ovu priliku da čestitam svojim igračima na odigranoj utakmici u Borisovu, mislim da su ove četiri utakmice u Evropi pokazale da možemo i da smo iz ove četiri utakmice jako puno naučili, kako mi, tako i igrači. Oprostili smo se od takmičenja u Evropi, ali mislim da nismo razočarali. Žrijeb nas nije nešto pretjerano mazio, ali iz ovoga možemo izaći jači, pokazali smo da imamo kvalitet i želimo to nastaviti već u ponedjeljak, da završimo prvenstvo u kojem smo relativno dobro startali. U ove tri utakmice imamo 7 bodova i želimo nastaviti tamo gdje smo stali. Što se tiče igračkog kadra vidjet ćemo ko će biti spreman, da li ćemo nekoga odmarati ili ne. Radnik je sigurno ekipa koja je kvalitetna i bez obzira gdje igra, kući ili gostuje, oni žele da igraju, žele da postignu gol više. Sigurno da nam neće biti lako, ali skupit ćemo snage i svježine, kvaliteta imamo da riješimo ovu utakmicu.”

Nakon šefa stručnog štaba FK Sarajevo, prisutnima se obratio i prvotimac Anel Hebibović.

ANEL HEBIBOVIĆ:„Mislim da nismo razočarali što se tiče Evrope, odigrali smo kvalitetne utakmice. U Zenici smo imali dobru utakmicu, imali smo tu nesreću da nismo postigli više golova, ali sigurno da je utakmica bila dobra što se nas tiče. U Borisovu smo imali svoje šanse koje nažalost nismo uspjeli iskoristiti. Okrećemo se prvenstu, Radnik je kvalitetna ekipa, i mislim da igra bolje na strani nego kući, bez obzira što su ušli ovako u sezonu, mislim da nisu očekivali ovakav start sezone. Sigurno da će doći da se nadigravaju, da pokušaju uzeti bodove, ali imamo i mi svoju računicu i svoj cilj i nadam se da ćemo ga ostvariti. Što se tiče osvježenja ekipe, imamo skoro tri dana, mislim da ćemo uspjeti vratiti ekipu na onaj nivo na kojem smo bili prije Evropskih utakmica.”

Utakmica je na rasporedu 19. avgusta u 20:30 sati na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase.