FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Musemić i Stanojević najavili utakmicu protiv ekipe Tuzla City

14.09.2018 u 10:54h

Musemić i Stanojević najavili utakmicu protiv ekipe Tuzla City

FK Sarajevo će u subotu 15.9. u okviru 9. kola BH Telecom Premijer lige BiH na stadionu Asim Ferhatović Hase ugostiti ekipu Tuzla City, a tim povodom održana je konferencija za medije u Svečanom salonu Svetozar Vujović na kojoj su se obratili trener Bordo tima Husref Musemić i igrač Miloš Stanojević.

HUSREF MUSEMIĆ: "Svi igrači su na raspolaganju, nema kažnjenih i povrijeđenih. Pauzu smo iskoristili da se osvježimo i kvalitetno radimo. Smatram da u utakmicu ulazimo spremni i motivisani sa željom da pobijedimo, a do nje možemo doći samo ako smo maksimalno fokusirani. Protivnik je nezgodan u tranziciji, u kontranapadu, ali se nadam da ćemo imati snage i bolju realizaciju. Ranije smo stvarali puno šansi, mislim da smo u minusu četiri boda u odnosu kako smo igrali. Realizacija u posljednjim utakmicama nam je bila oko 20 posto. Ne znamo igrati zatvoreno, želimo postizati golove".

Miloš Stanojević se u posljednje vrijeme ustalio u ekipi i odigrao je nekoliko zaista dobrih utakmica. U subotu očekuje novu domaću pobjedu Bordo tima.

MILOŠ STANOJEVIĆ: "Složio bih se sa šefom, igramo dobro, ali je realizacija izostala. Znamo koliko nam svaki bod znači, a ne tri boda. Spremali smo se dobro kao i za svaku prošlu utakmicu, analizirali smo ih i  znamo odakle prijeti opasnost. Pozivam navijače da nas podrže na Koševu jer sa njima će biti lakše do pobjede.

Utakmica između FK Sarajevo i ekipe Tuzla City igra se u subotu 15.9. sa početkom od 19:30h.