FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Musemić i Velkoski najavili meč protiv BATE Borisova

07.08.2019 u 19:14h

Musemić i Velkoski najavili meč protiv BATE Borisova

U okviru trećeg kola kvalifikacije za Evropa ligu Sarajevo u Zenici dočekuje ekipu BATE Borisova. Tim povom danas 7. avgusta, održana je press konferencija u press salonu stadiona Bilino polje gdje su se prisutnim medijima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.

HUSREF MUSEMIĆ: Nadam se da smo u proteklih desetak dana upoznali sa ekipom Bate Borisova. Svaki rezultat bez primljenog gola je aktivan. O kakvoj ekipi se radi pokazuje to da su u 11 posljednjih godina igrali devet puta u grupnoj fazi Lige prvaka ili Lige Evrope. Protiv Celtica smo u dva meča postigli po pogodak. Nadam se da ćemo i sada. Šišić i Ahmetović se vraćaju i Mersudin će vjerovatno sutra početi utakmicu. Šansu vidim u svakom meču i na nama je da budemo pametni i disciplinovani i sigurno da ćemo dočekati svoju priliku protiv svake ekipe što smo pokazali protiv Celtica.”

Nakon šefa stručnog štaba FK Sarajevo, Husrefa Musemića, prisutnima se obratio i kapiten Krste Velkoski.

KRSTE VELKOSKI: „Kao što je i trener rekao imali smo dovoljno vremena da se upoznamo sa našim protivnikom, sa njihovim manama i vrlinama, pokušat ćemo to sutra na utakmici da iskoristimo i napravimo aktivan rezultat za revanš.”

Utakmica trećeg kola kvalifikacija za Evropa ligu između Sarajeva i BATE Borisova na rasporedu je sutra 8.avgusta na Bilinom polju sa početkom u 19:45 sati.