FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Mustedanagić u bordo dresu naredne tri godine

17.07.2020 u 15:00h

Mustedanagić u bordo dresu naredne tri godine

Zinedin Mustedanagić novi je igrač FK Sarajevo nakon što je postignut dogovor sa praškom Spartom o transferu ovog igrača u redove šampiona Bosne i Hercegovine. Zinedin je potpisao ugovor sa Bordo klubom u trajanju od 3 godine.

ZINEDIN MUSTEDANAGIĆ: "Drago mi je što je došlo do dogovora između dva kluba i što sam sada i zvanično igrač FK Sarajevo, nadam se da ću opravdati očekivanja Kluba, ali i navijača, te da ćemo biti uspješni u sezonama koje su pred nama."

Mustedanagić je u Sarajevo došao u januaru na posudbu do kraja prošle sezone, a ostvario je dva nastupa u kojima je upisao i jednu asistenciju.

EMIR HADŽIĆ: "Presretan sam što smo sklopili dogovor sa ekipom Sparte, kojima se ovim putem zahvaljujem na korektnosti u pregovorima. Sa Zinedinom također nije bilo nedoumica na obje strane, tako da smo brzo došli do dogovora."

Zinedin Mustedanagić ranije je igrao SK Dynamo Ceske Budojevice, Duklu Prag, Ruzomberok, te Spartu Prag čiju je omladisnko školu i prošao. Za mlade selekcije Bosne i Hercegovine upisao je 56 nastupa, a postigao je i 14 pogodaka.