FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

NK Maribor 3:1 FK Sarajevo

08.02.2016 u 21:08h

NK Maribor 3:1 FK Sarajevo

Bordo klub odigrao je danas prijateljsku utakmicu protiv prvaka Slovenije, ekipe Maribora. Utakmica, u kojoj je naš klub imao mnogo više od igre, stvorio nekoliko izglednih gol šansi, ipak je završena u korist Maribora, a krajnji ishod je glasio 1:3.

_B5A2405

Prvo poluvrijeme bolje otvara ekipa iz Slovenije. Nakon jedne gužve u šesnaestercu lopta dolazi do Tavaresa, koji postiže gol za vodstvo svog tima. Čini se da je prethodno napravljen prekršaj nad Kovačevićem, ali sudija isti nije okarakterisao kao nedozvoljeno oštar start.

Poslije primljenog gola, u narednih 30. minuta na terenu dominacija igrača u Bordo dresovima. U 3. minuti Emerson je pronašao Amera Bekića, koji je glavom šutirao pored gola, da bi deset minuta poslije Almir Bekić ubacio iskosa sa lijeve strane, a njegov prezimenjak Amer glavom umalo prebacio gol Maribora. Svoju priliku propustio je i Adnan Kovačević, kada poslije njegovog udarca, loptu hvata Handanović. U 20. minuti još jedna sporna situacija. Gol Amera Bekića je poništen zbog navodne nedozvoljene pozicije, no čini se da je ponovo bila greška sudijske trojke.

Naši fudbaleri postigli su pogodak u 26 minuti. Amer Bekić je odlično spustio loptu za Cesara, koji se sjajno oslobađa svog čuvara, ali je nepropisno zaustavljen, te je opravdano pokazano na bijelu tačku. Loptu uzima  Haris Duljević i snažnim udarcem postiže gol za poravnanje rezultata. Golman Handanović je bio na lopti, no, udarac našeg kapitena je bio suviše snažan da bi odbranio.

_B5A2581

Na drugoj strani, uzvraća Filipović, čiji udarac odlazi pored desne stative gola Sarajeva. U posljednjim trenucima prvog dijela novi gol. Tavares ovog puta glavom šalje loptu u nebranjeni dio mreže gola Sarajeva.

Drugo poluvrijeme otvara naš napadač, Leon Benko, koji je u 48. minuti isprobao svoj udarac, ali je on izblokrian. Nedugo poslije Radovac je šutirao sa distance, ali Handanović brani. Sarajevo je moglo do novog gola u 62 minuti, kada Benko ulazi u šesnaesterac, prizemno šutira, ali nikoga nije bilo da loptu pospremi iza leđa već savladanog golmana Maribora. Fudbaleri u bijelim dresovima uzvraćaju u 69. minuti. Rahmanović je šutirao sa distance, ali se istakao naš Bojan Pavlović odbranivši njegov udarac.

_B5A2704

Posljednji gol na utakmici postignut je u 70. minuti, kada Mendy na ubacivanje sa desne strane prizemnim udarcem pogađa bliži ugao gola Sarajeva. Do kraja utakmice, naš klub je imao inicijativu, a uz nekoliko lijepih kombinacija, te pokušaje Okića i Kramara i prilike da postigne gol, no mreže su mirovale. Narednu pripremnu utakmicu u Antaliji izabranici Miodraga Ješića igraće u petak i to protiv kazastanske Astane.


NK Maribor 3:1 FK Sarajevo

Sportski centar "Sucesi" - Belek, gledalaca: 50, strijelci: Tavares (2), Mendy (Maribor), Duljević (Sarajevo).

NK Maribor - prvo poluvrijeme: Handanović, Janža, Defendi, Šuler, Hodžić, Vršić, Filipović, Kabha, Balde, Tavares, Ibrahimi. Od 67 minute: Obradović, Mertelj, Rajčević, Šme, Viler, Dervišević, Sallalich, Rahmanović, Ahmedi, Bohar, Mendy.

FK Sarajevo - prvo poluvrijeme: Plakalo, Kadušić, Almir Bekić, Barbarić, Kovačević, Rustemović, Emerson, Simeunović, Duljević, Amer Bekić, Cesar. Drugo poluvrijeme: Pavlović, Kallasi, Kramar, Berberović, Mihojević, Radovac, Krajišnik, Okić, Benko, Velkoski, Herić. Još su igrali: Veladžić i Osmanović.


HIFA-HD (1)