FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Obavljen prvi trening u okviru priprema za nastavak sezone

13.01.2020 u 13:49h

Obavljen prvi trening u okviru priprema za nastavak sezone

Nakon subotnje prozivke u hotelu Ibis Styles, igrači Fudbalskog kluba Sarajevo danas su u TC Butmir obavili trening i time službeno započeli pripreme za proljetni dio sezone.

Na današnjem treningu nije bilo povrijeđenog Anela Hebibovića, kao ni Miloša Stanojevića, koji će se ubrzo priključiti ekipi. S druge strane, ekipi su se priključili igrači koji su proteklu sezonu boravili na posudbama, a to su Mario Crnički i Ahmed Hasanović.

Prije početka treninga medijima se obratio novi šef stručnog štaba Vinko Marinović.

"Imamo mali problem sa Stanojevićem koji ima temperaturu, no bit će spreman za koji dan i pridružit će nam se. Želim da vidim sve igrače koje imam na raspolaganju tako da ćemo u narednom periodu razgovarati o pojačanjima. U zimskom prijelaznom roku je teško doći do pojačanja koja su nam potrebna. Moramo gledati i broj stranaca tako da ćemo u sljedećem periodu malo više razgovarati. Želim vidjeti ima li potreba oko nekih odlazaka tako da ćemo u sljedećih nekoliko dana znati više oko dolazaka i odlazaka", kazao je Vinko Marinović.

Svoja očekivanja od priprema i nastavka sezone dali su i prvotimci Amer Dupovac i Vladan Kovačević.

"Nakon duge pauze, možda i najduže u Evropi došli smo na početak priprema. Imamo nešto više od mjesec dana da se pripremimo. Novi trener, nove zamisli i na nama je da ispunimo to što se traži od nas. Očekivanja su uvijek ista. Sarajevo uvijek pretenduje za vrh. Teška polusezona je iza nas, evropske utakmice, dosta povreda što nas je dosta poremetilo. Tu je Željezničar, Borac sigurno, Zrinjski koji se pojačao i oni uvijek pretenduju za vrh. Neće biti lako sačuvati prvo mjesto, ali na nama je da se borimo i da odbranimo titulu", kazao je Amer Dupovac.

"Relativno duga pauza, skoro mjesec dana. Danas imamo prvi trening i polako se uvodimo u trenažni proces koji nam sljeduje. Dobili smo poseban trening od trenera Jeleškovića. To smo svi, nadam se, odradili i sigurno da spremno ulazimo u pripreme. Atmosfera je odlična kao i uvijek. Svi su nasmijani i nadam se da će tako i ostati. Uvijek ću reći, Sarajevo je takav klub da uvijek ide na prvo mjesto. Trenutno smo prvi i vjerujem da možemo odbraniti titulu", poručio je Vladan Kovačević.

Ekipa će 17. januara otputovati u Hercegovinu, gdje će ostati do 21. januara. Tamo će odigrati kontrolni meč sa Ljubuškim. Nakon toga je planiran povratak za Sarajevo, a potom put na drugi dio priprema u Antaliju, gdje će boraviti od 29. januara do 10. februara. Raspored prijateljskih utakmica u Turskoj bit će naknadno utvrđen.