FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Obuća i Šćepanović ponovo u ekipi

18.05.2012 u 11:28h

Obuća i Šćepanović ponovo u ekipi

Povodom utakmice 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojem FK Sarajevo gostuje u Gradačcu kod Zvijezde, održana je press konferencija u prostorijama kluba.

Prisutnim predstavnicima medija obratili su se šef stručnog štaba Dragan Jović i golman, Adi Adilović.

"Utakmica u Gradačcu dolazi u vrijeme poslije derbija, mislim da smo imali dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za ovo gostovanje Zvijezdi. Utakmica je ovo u kojoj teoretski možemo osigurati plasman u Evropu. Treba nam bod, ali pokušat ćemo doći do sva tri", izjavio je Jović i dodao:

"I ovaj put imamo kadrovskih problema. Tri žuta imaju Belošević, Sesar i Husejinović, dok se u tim vraćaju Obuća i Šćepanović. Imamo kvalitetan igrački kadar i mislim da možemo pobijediti. Zvijezda je klub o kojem svi govore u superlativu. Oni se opraštaju od svoje publike i sigurno nisu mogli zamisliti ljepši opraštaj. Igraju protiv Sarajeva u utakmici bez imperativa".

"Imaju jednog od najkvalitetnijih veznih igrača, Hamzića, i tu nam prijeti najveća opasnost. Nadam se da ćemo iskoristiti nedostatke Zvijezde i doći do pobjede, da u jednoj relaksirajućoj atmosferi dočekamo derbi sa Borcem", dodao je Jović.

"Kao što je šef rekao, Sarajevo je klub na takvom nivou da moramo igrati na pobjedu gdje god gostujemo. Ova utakmica protiv Zvijezde nam može donijeti dugoočekviani plasman u Evropu - spas sezone. Mi igrači smo toga svjesni i dat ćemo sve od sebe da utakmicu u nedjelju dobijemo u svoju korist", kazao je golman Sarajeva Adi Adilović.

Susret na stadionu Banja Ilidža igra se u nedjelju sa početkom u 17h.