FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Održana press konferencija

04.07.2012 u 19:10h

Održana press konferencija

Na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" održana je konferencija za novinare povodom sutrašnje utakmice između FK Sarajevo i FC Hibernians.

"Mislim da smo u proteklom periodu imali optimalne uslove za rad. Moram istaći da je uprava učinila sve da se kvalitetno spremimo. Igrači su kvalitetno radili i spremno dočekujemo sutrašnjeg protivnika, ekipu koju nismo poznavali ali smo se upoznali kroz snimke koje smo dobili", izjavio je Jović dodavši:

"Sigurno da se radi o ozbiljnom protivniku kog ne smijemo potcijeniti, jer nam ovo pretkolo može odlučiti buduće ambicije. Priželjkujemo pobjedu bez primljenog gola, a idealan rezultat bi bio ako pobjedimo sa dva gola razlike. Napadački tandem čine Brazilci i tu je Hibernians opasan. Naravno imaju slabe strane i pokušat ćemo ih i iskoristiti. Zdravstveni bilten kod nas je povoljan, samo Krpić nije spreman, a Belošević je od ranije suspendovan. Moram istaći da je klupska administracija učinila dobar posao", kaže Jović i za kraj zaključuje:

"Hibernians je ozbiljan klub i tako ga moramo shvatiti. Ti igrači su profesionalci. Iz iskustva znam da ekipe koje nemaju šta izgubiti u dvomečima se odluče za ofanzivnu varijantu".

Kapiten FK Sarajevo, Sedin Torlak, vjeruje u dobar rezultat protiv Hiberinansa u prvom susretu prvog pretkola Evropske lige, koji počinje sutra u 19.30h.

"Mislim da svi znamo koja je važnost ove utakmice. Atmosfera u svlačionici je dobra, igrači su svjesni važnosti utakmice, koja može odlučiti tok cijele sezone", kazao je Torlak na konferenciji za novinare, dodavši:

"Ulazimo pravo nabrijani u ovu utakmicu, atmosfera je dobra i svi se nadamo povoljnom rezultatu. Smatram da je ovo tek prvo poluvrijeme ovog dvomeča, moramo napraviti dobar uspjeh na Koševu, da bez problema putujemo na Maltu".

Susret se igra u četvrtak navečer s početkom u 19 sati i 30 minuta, a cijene ulaznica za Sjever iznose 6 KM, odnosno za Istok 10 KM.