FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Održana pressica povodom 99. gradskog derbija

11.05.2012 u 13:14h

Održana pressica povodom 99. gradskog derbija

U Upravnoj zgradi ASA auta održana je konferencija za medije uoči 99. gradskog derbija između Sarajeva i Željezničara. Ispred FK Sarajevo pristustvovali su Dino Selimović, direktor FK Sarajevo i šef stručnog štaba Bordo ekipe, Dragan Jović.

Konferenciju za medije je otvorio Dino Selimović.

"Čestitam Željezničaru na osvojenoj tituli. Iskreno, nadam se da ćemo im pokvariti slavlje sutra. Pozivam navijače da dođu u velikom broju i što ranije kako bi izbjegli gužvu. Odluka NS BiH je još na snazi kao što je poznato, tako da Željini navijači neće moći ući sa obilježjima tima sa Grbavice", rekao je Selimović,.

Nakon uvodnih riječi direktora Selimovića, prisutnim novinarima se obratio šef stručnog štaba, Dragan Jović:

"Ovo je moj prvi gradski derbi kao trener FK Sarajevo i jasno mi je šta znači gradski derbi u Sarajevu. Pored toga, utakmica je rezultatski vrlo važna za nas, jer moramo osigurati Evropu. U ovoj sezoni nismo uspjeli da osvojimo trofej, tako da ćemo u derbiju pokušati da se iskupimo navijačima za sve propuste. Očekujem fer i kvalitetnu utakmicu i našu pobjedu", izjavio je Jović dodavši:

"Željezničar ima niz dobrih rezultata, ali smo i mi izuzetno motivisani. Na Koševo će gosti doći razigrani i rastrčani, a opasnost prijeti sa svih pozicija. Međutim, mi smo kroz cijelo prvenstvo vršili selekciju ekipe i igrača koji su pristizali, tako da smo sada u dobroj formi i vjerujem da možemo pobijediti u derbiju", dodao je Jović.

Zdravstveni bilten ekipe je zadovoljavajući. Povrijeđeni igrači, Emir Obuća i Vučina Šćepanović, priključili su se redovnim treninzima, ali tek nakon današnjeg treninga biće jasno da li će biti u kombinacijama za sutrašnju utakmicu.

Derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar se igra sutra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović-Hase" sa početkom u 17h. Cijene ulaznica za utakmicu su 6 KM za Sjever, 10 KM za Istok i 15 KM za Zapad. Kapije najvećeg stadiona u Bosni i Hercegovini biće otvorene 2 sata pred početak susreta. U 15:45 polaznici ŠF "Asim Ferhatović-Hase" igrati će predigru za 28. kolo Premije lige Bosne i Hercegovine.

Bitno je napomenuti da je današnji trening I tima FK Sarajevo zatvoren za medije.