FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Održana vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo

19.12.2015 u 11:53h

Održana vanredna sjednica Skupštine FK Sarajevo

U svečanom salonu “Svetozar Vujović” u prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo, u subotu dana 19. decembra 2015. godine, sa početkom u 12 sati, održana je vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo, na kojoj su prisutni delegati donijeli odluke o restrukturiranju upravljačkih organa kluba, te izmjenama i dopunama statuta našeg kluba.

Predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo, Maid Delić, predsjedavao je sjednici najvećeg organa kluba, koji se tako, nakon redovnog zasjedanja 3. juna tekuće godine, ponovo sastao.

“Iskoristili smo prvenstvenu pauzu, kako bismo sazvali vanrednu sjednicu Skupštine kluba, na kojoj se diskustovalo, te su donešene odluke o restruktuiranju upravljačkih organa Fudbalskog kluba Sarajevo, odnosno Upravnog odbora i Nadzornog odbora kluba, radi bolje efikanosti rada samog kluba. Također, donešene su i odluke vezane za izmjene i dopune statuta kluba, u smislu smanjena broja članova Upravnog odbora. Koristim priliku da se zahvalim prijašnjim članovima Upravnog odbora, Mersadu Mahiću i Emiru Salihoviću, te članu Nadzornog odbora, Nedžadu Čagalju, da se zahvalim na dosadašnjem radu u prethnom periodu.”, kazao je Maid Delić.

U skladu sa odlukama današnje sjednice Skupštine, u Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo imenovan je Ken Choo, generalni menadžer partnerskog kluba Sarajeva, Cardiff City-a iz Velsa i izvršni direktor belgijskoj prvoligaša KV Kortrijk, klubove, koji su pod vlasništvom većinskog vlasnika upravljačkih prava u Skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo, gosp. Tan Sri Vincent Tana. Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo od 19.12.2015. godine broji sedam članova i to; Predsjednik Edis Kusturica, Potpredsjednik Elvir Kantardžić, te članovi Lim Meng Kwong, Ken Choo, Davud Zahirović, Hajrudin Kapetanović i Elvir Krajina.

Također, donešenom odlukom na sjednici Skupštine kluba, Feđa Kusturica, koji je u prethodnom periodu obnašao dužnost Potpredsjednika kluba, imenovan je za člana Nadzornog odbora, u kojem se pored njega nalaze i Predsjednik Nadzornog odbora, Alen Hujić, te član Irhad Kovačević. Funkcije predsjednika i podpredsjednika Skupštine FK Sarajevo i u narednom periodu obnašat će Maid Delić, odnosno Avdo Salihbegović.

“Smatramo da je održana vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo bila od značaja za naš klub, te vjerujemo da će donešene odluke doprinijeti još efikasnijem radu najviših klupskih organa.”, zaključio je Predsjednik skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo, Maid Delić.

Na kraju same sjednice, delegati skupštine, zajedno sa rukovodstvom Fudbalskog kluba Sarajevo poželjeli su svim našim navijačima sretne, nadolazeće novogodišnje praznike uz želje da naš voljeni klub i aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, Fudbalski klub Sarajevo i u nastupajućoj 2016. godini ostvari zapažene sportske i poslovne rezultate, te su pozvali sve zaljubljenike u Bordo boju da svojim prisustvom na domaćim utakmicama kluba, te učešćem u projektu članstva “Ja-Sam-Sarajevo” i drugim aktivnostima koje sprovodi Fudbalski klub Sarajevo, naprave svoj doprinos u kontinuiranom jačanju i napretku Bordo kluba.

Fotografije sa današnje sjednice Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo možete pogledati na LINK.


HIFA-HD (1)