FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Omladinski reprezentativac Gane Joachim Adukor potpisao dvogodišnji ugovor

15.08.2017 u 16:45h

Omladinski reprezentativac Gane Joachim Adukor potpisao dvogodišnji ugovor

Dvadesetčetverogodišnji fudbaler iz Gane, Joachim Adukor potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo. Ovaj igrač, koji se podjednako dobro snalazi u veznom redu, te na poziciji štopera stigao je krajem prošle sedmice u glavni grad Bosne i Hercegovine, te je obavio potrebne ljekarske preglede i potpisao ugovor sa našim klubom.

"Veoma sam sretan zbog dolaska u FK Sarajevo. Ovo je veliki klub i smatram da je ovo jako dobar korak za mene. Radujem se budućnosti u ovom klubu.", rekao je Adukor.

IMG_2057

Adukor je imao priliku već da odradi jedan trening sa ostatkom ekipe Sarajeva. "Utisci sa prvog treninga su jako dobri. Sarajevo ima jednu mladu i kvalitetnu ekipu sa mnogo talenata. Nadam se da ću napraviti svoj doprinos u uspješnim rezultatima kluba.", dodao je naš novi fudbaler.

U svojoj dosadašnjoj karijeri ovaj igrač, koji je visok 186 cm, igrao je u Švedskoj, Francuskoj, Portugalu, a posljednji angažman je imao u OFI Kreta iz Grčke. Za U-23 reprezentaciju Gane Adukor je sakupio 2 nastupa, a vrijedi istaći da će ovaj igrač, zbog složenosti procedure registracije igrača sa afričkog kontinenta propustiti predstojeće dvije ligaške utakmice našeg kluba. Našem novom fudbaleru želimo puno sreće u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo.