FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Peti sportski turniri Yunus Emre: takmičenje u nogometu i odbojci

17.06.2019 u 17:00h

Peti sportski turniri Yunus Emre: takmičenje u nogometu i odbojci

Institut Yunus Emre za učenike koji izučavaju turski jezik kao drugi strani jezik u osnovnim školama u saradnji sa Turkish Airlinesom i podrškom FK Sarajevo, organizuje 5. sportske turnire Yunus Emre, u nogometu i odbojci. U nogometu se takmiče dječaci, u odbojci djevojčice.

Nakon općinskih i kantonalnih takmičenja koja su održana u drugom polugodištu tekuće školske godine, Institut će organizovati Federalno takmičenje 18.06.2019. u 10 sati u Olimpijskoj dvorani Zetra, gdje će im se pridružiti i nekoliko prvotimaca FK Sarajevo.

Najbolji iz šest kantona će se takmičiti za titulu šampiona i glavnu nagradu, PUTOVANJE U ISTANBUL. Također, najuspješniji će imati priliku da posjete Fudbalski klub Sarajevo i odigraju prijateljsku utakmicu sa mlađim kategorijima Kluba, te osvoje originalne dresove FK Sarajeva, osvajača duple krune u Bosni i Hercegovini.

Ukupno će učestvovati 150 takmičara i takmičarki, koji će doći u pratnji sa svojim drugarima i drugaricama koji će im biti podrška tokom turnira.