FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pioniri i Kadeti šampioni u svojim kategorijama, SFK 2000 svjetski rekorder

03.06.2020 u 19:46h

Pioniri i Kadeti šampioni u svojim kategorijama, SFK 2000 svjetski rekorder

Fudbal u Bosni i Hercegovini je okončan, a proglašeni su prvaci svih liga u okviru Nogomentnog Saveza BiH. Pioniri i Kadeti Fudbalskog kluba Sarajevo proglašeni su prvacima države u svojim kategorijama, dok je ekipa SFK 2000 Sarajevo opet odbranila pehar. Juniori našeg kluba završili su sezonu u Premijer ligi kao petoplasirani.

Pionirska selekcija našeg kluba osvojila je titulu Premijer lige u selekciji do 15 godina. Naši mladići ostvarili su 54 boda u 20 odigranih utakmica, a sezonu su završili bez poraza, ostvarivši 17 pobjeda i 3 remija. Naši Pioniri postigli su i 91 pogodak (4,55 po utakmici), a primili su samo 6, te su apsolutni rekorderi u svojoj kategoriji sa gol razlikom +85. Naš igrač Kenan Lamadžema bio je najbolji strijelac ove sezone postigavši 27 golova.

Interesantno je to da je i kadetska selekcija našeg kluba ostvarila isti broj bodova uz isti omjer od 17 pobjeda i 3 remija na 20 odigranih utakmica. Imali su 4 boda više od prvog pratioca, HŠK Zrinjski, te jednu utakmicu manje. I u ovoj kategoriji najbolji strijelac dolazi iz našeg tima, u pitanju je Dženit Hajdarević koji je postigao 21 pogodak u ovoj sezoni.

Naši Juniori završili su sezonu a 5. poziciji, osvojivši 26 bodova na 15 odigranih utakmica, 9 manje od prvoplasirane ekipe. 

Ekipa SFK 2000 Sarajevo je završila sezonu bez izgubljenog boda, sa gol razlikom od 63:3, i ponovo će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u Ligi Prvaka za žene u sezoni 2020/21. Bordo dame su osvojile svoju 18. uzastopnu titulu u najvišem rangu bh. fudbala, te se tako upisale u evropsku historiju. Izabranice Samire Hurem su se ovim podvigom upisale u Guinessovu knjigu rekorda po broju osvojenih uzastopnih titula u ligaškom takmičenju u ženskom fudbalu.

Čestitamo našim ekipama!