FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pobjeda nad ekipom Tuzla Citya

12.08.2020 u 19:45h

Pobjeda nad ekipom Tuzla Citya

Fudbalski klub Sarajevo je danas odigrao utakmicu trećeg kola M:tel Premijer Lige Bosne i Hercegovine, a protivnik je bila ekipa FK Tuzla City. Rezultat je glasio 1:0 za FK Sarajevo, a jedini pogodak za bordo ekipu je postigao Mersudin Ahmetović.

FK Sarajevo je današnju utakmicu počeo u sastavu: Kovačević, Oremuš, Šerbečić, Dupovac, Pidro, Miličević, Đokanović, Rahmanović, Tatar, Jukić i Ahmetović.

Sarajevo utakmicu dobro otvara, te već u 2. minuti prilika za Rahmanovića, ali iz izgledne prilike ne pronalazi nijednog od saigrača u kaznenom prostoru. Nakon toga malo mirniji period utakmice, a novu ofanzivu bordo ekipe započinju Đokanović i Ahmetović sa dobrim prilikama u 21., odnosno 27. U 29. minuti prva izgledna prilika za goste, Ubiparip atraktivno pokušava, ali Kovačević lagano hvata njegov šut. U 32. minuti Badji pogađa stativu gola Sarajeva, a u 35. minuti bordo ekipa dolazi do prednosti. Odličnu loptu Rahmanovića koristi Ahmetović i maestralno pogađa desne rašlje gola Fejzića. Nakon toga se rasplamsala igra na obje strane. Odmah nakon gola Tatar ima odličnu priliku, a u 44. minuti dvije odlične prilike za Tuzlu City. Prvu priliku ne koristi Kojić koji izlazi sam na Kovačevića, ali golman Sarajeva odlično brani, a u idućem napadu Badji sam ostaje, ali slabo šutira pored gola, što je ujedno bila posljednja šansa u prvom poluvremenu.

Nakon efektnog prvog dijela, drugo poluvrijeme nije bilo ispunjeno šansama. Tuzla je pokušavala doći do pogotka, ali neuspješno. Tek u 68. minuti smo vidjeli ozbiljnu priliku pred golom Sarajeva, Ramić šutira preko prečke. Iz idućeg napada je zaprijetila bordo ekipa, ali Fanimo koji je ušao na poluvremenu umjesto Jukića, šutira pravo u Fejzića. Tuzla je nastavila napadati, ali se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao, ostalo je 1:0 za tim sa Koševa.

FK Sarajevo sada ima 7 bodova iz 3 kola u novoj sezoni m:tel Premijer Lige Bosne i Hercegovine.