FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Pobjeda protiv Krupe, prvijenac Halida Šabanovića

22.09.2018 u 18:22h

Pobjeda protiv Krupe, prvijenac Halida Šabanovića

U okviru 10. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, fudbaleri FK Sarajevo gostovali su u Krupi na Vrbasu protiv ekipe FK Krupa, a utakmica je na kraju završena rezultatom 4:1 za Sarajevo. Prvi pogodak na utakmici postigao je Benjamin Tatar već u 7. minuti na asistenciju Šišića. Krupa je u 24. minuti ostala sa 10 igrača na terenu nakon što je Makitan dobio direktan crveni karton zbog starta nad Tatarom, a 0:2 je bilo u 44. minuti nakon što je Karišik poslao loptu u svoju mrežu poslije udarca Šišića.

0:2 je bio rezultat prvog poluvremena, a već u 47. minuti Halilović je nakon sjajnog solo prodora povisio rezultat na 0:3. U 68. minuti Halid Šabanović je postigao četvrti gol za Sarajevo na ovoj utakmici i ujedno svoj prvi u dresu FK Sarajevo u 14. nastupu. Utješni pogodak za Krupu u 77. minuti postigao je Nikodijević i tako postavio konačnih Krupa - Sarajevo 1:4. 

Husref Musemić nije mogao računati na Rahmanovića zbog kartona, dok zbog lakših povreda u kadru nije bilo Adukora, Hebibovića, Ahmetovića i Handžića. 

Utakmicu su počeli: Kovačević, Šabanović, Dupovac, Mujakić, Pidro, Stanojević, Crepulja, Tatar, Halilović, Velkoski i Šišić. U drugom poluvremenu priliku za igru dobili su Resić, Šofranac i Kurdić.

Fudbalere FK Sarajevo već u srijedu očekuje utakmica u okviru 11. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. Bordo tim će dočekati ekipu Širokog Brijega.