FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Poraz na Otoci

09.05.2012 u 22:45h

Poraz na Otoci

Izmjenjen sastav FK Sarajevo zabilježio je poraz u utakmici 27. kola Premijer lige BiH koja je odigrana danas na stadionu "Otoka". Bolja od ekipe Sarajeva bila je ekipa Olimpica. Haris Harba je u sudijskoj nadoknadi postigao pogodak za pobjedu domaćina.

Otvaranje utakmice na Otoci nije donijelo pretjerano dobar fudbal. Igralo se na sredini terena, bez većih prilika, a Sarajevo je imalo nešto više od igre. Prvu pravu priliku imao je Bajraktarević u 28. minuti, koji sjajno prolazi i šutira iz trka. Međutim, Hamzić je bio siguran.


Prvi i najbolji pokušaj Olimpic je imao u posljednjoj minuti prvog dijela, kada je Harba izveo slobodan udarac sa desne strane. Ipak, iako uz malo nesigurnosti, Adilović uspijeva uhvatiti tu loptu, te se na poluvrijeme, koje nije bilo pretjerano sadržajno, otišlo bez golova.


I na otvaranju drugog dijela, Sarajevo je imalo loptu više u svome posjedu, ali nije bilo većih uzbuđenja. U 69. minuti Haskić je iznenada šutirao, ali je lopta otišla preko prečke gola Olimpica.


Igrala se 80. minuta kada je Haskić, nakon pasa Suljića, imao najbolju priliku za Sarajevo. Ipak, Hamzić opet brani. U jeku napada Sarajeva, u 87. minuti, Kapić je primio jednu dubinsku loptu, krenuo sam prema golu Sarajeva, ali je nije baš najbolje iskontrolisao, te je ostalo 0:0.

Kada se činilo da će meč završiti bez golova, nakon jednog outa, Kapić je spustio loptu Harbi, koji u sudijskoj nadoknadi pogađa za 1:0 i pobjedu Olimpica.

Olimpic 1:0 Sarajevo

Stadion: Otoka. Sudija: Ognjen Valjić. Žuti kartoni: Vidović, Đurić (Olimpic); Čomor, Suljić, Trebinjac, Tatomirović (Sarajevo). Strijelci: 1:0 Harba 90. min.

Sarajevo: Adilović, Dupovac, Zrnanović, Tatomirović, Čomor, Trebinjac, Bajraktarević (od 85. F. Handžić), Sesar (od 77. K. Handžić), Suljić, Matko, Krpić (od 61. Haskić).