FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Poraz u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine

20.05.2012 u 20:38h

Poraz u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine

U okviru 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo zabilježio je poraz na gostovanju u Gradačcu. Bolji od izabranika šefa stručnog štaba Dragana Jovića bili su domaćini, NK Zvijezda Gradačac. Krajnji rezultat utakmice glasio je 2:0, u korist domaćina.

Na samom početku susreta, igrači Zvijezde djelovali su znatno ofanzivnije, a terensku inicijativu domaćih krunisao je nekadašnji igrač FK Sarajevo, Dalibor Pandža, već u 11. minuti.

Prvu priliku za Bordo tim imao je Nermin Haskić koji je u 15. minuti šutirao sa 18 metara. Ipak, Haskić nije bio dovoljno precizan, te lopta odlazi pored gola. Bila je to najbolja prilika za igrače FK Sarajevo u prvom poluvremenu.

Domaćini su nastavili da prijete po gol Adilovića. Između 20. i 40. minute pokušavali su Halilović i Hamzić, ali je Adi Adilović odličnim intervencijama uspio da sačuva svoju mrežu. Igrači su na poluvrijeme otišli sa rezultatom 1:0 u korist domaćina.


Poput prvog poluvremena, ekipa iz Gradačca je i na početku drugog bila bolja. Jakovljević je šutirao u 46. minuti, ali je Adilović ponovo bio siguran. FK Sarajevo je u nastavku zaigrao nešto bolje. Haskić je iskoristio grešku zadnje linije Zvijezde i šutirao sa 7 metara, ali njegov udarac odlazi daleko preko gola. Drugu priliku za izjednačenje imao je Sulejman Krpić, koji je na poluvremenu zamijenio Edina Husića. Njegov udarac glavom nakon kornera odlazi preko gola.

Nedugo zatim, Zvijezda je opet preuzela inicijativu na terenu i Mašić je u 75. minuti postigao gol za povećanje vodstva domaćina. Ovaj pogodak bio je i posljednje vrijedno spomena na utakmici.

NK Zvijezda Gradačac 2 : 0 FK Sarajevo.