FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Poznate ličnosti uputile podršku Bordo ekipi pred utakmicu sezone!

17.05.2019 u 14:00h

Poznate ličnosti uputile podršku Bordo ekipi pred utakmicu sezone!

Ekipa FK Sarajevo u srijedu je 15. maja u Širokom Brijegu osvojila Kup BiH, a već sutra ima priliku da osvoji novi trofej u sezoni 2018/19.

Naime, 18. maja na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase Bordo tim će imati priliku da pobjedom protiv FK Zvijezda 09 osvoji naslov prvaka BiH i tako prvi put u svojoj dugogodišnjoj historiji osvoji duplu krunu.

U najvažnijoj utakmici sezone, igrači Sarajeva će imati gromoglasnu podršku navijača čiji će ih huk sa tribina nositi tokom cijelog susreta. Taj dan će biti obojen u Bordo, a navijači iz cijele BiH, ali i šire će doći da bodre Sarajevo na putu do historijskog uspjeha.

Podršku Bordo ekipi dale su i poznate osobe koje su od značaja u našoj zajednici i državi, a koji su navijači i simpatizeri Bordo tima.

Riječi podrške timu s Koševa i poziv navijačima da u subotu budu dio spektakla uputili su: Džanan Musa, Razija Mujanović, Tomislav Cvitanušić, Amel Kapo i Irfan Čengić.

/

/

/

/

Ekipa FK Sarajevo do sada je u okviru sezone 2018/19 uključujući i Kup BiH odigrala ukupno 39 utakmica i pritom je postigla 77, a primila 22 pogotka. Računajući samo BH Telecom Premijer ligu Bordo tim je ekipa koja je postigla najviše (62) pogodaka i ekipa koja je primila najmanje (20) pogodaka u toku tekuće sezone. 

Za sve navijače Sarajeva koji sutra budu na Koševu pripremljena je i nagradna igra, a glavna nagrada je odlazak na prvo evropsko gostovanje sa ekipom FK Sarajevo. Više o nagradnoj igri možete pročitati klikom na LINK.

Utakmica FK Sarajevo - FK Zvijezda 09 igra se sutra na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 17 sati.