FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Priznanja za Musemića, Ahmetovića, Kovačevića, Salčina i Selmu Kapetanović

03.06.2019 u 10:00h

Priznanja za Musemića, Ahmetovića, Kovačevića, Salčina i Selmu Kapetanović

U organizaciji Nogometnog saveza BiH sinoć je u hotelu Terme na Ilidži održan izbor najboljih pojedinaca za ligaška takmičenja za sezonu 2018/19.

Najboljim trenerom, na osnovu glasova drugih trenera i kapitena ekipa iz Premijer lige BiH, proglašen je šef stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić. Titula najboljeg fudbalera BH Telecom Premijer lige BiH pripala je Mersudinu Ahmetoviću, dok je najboljim golmanom proglašen Vladan Kovačević.

Za najboljeg igrača u Premijer omladinskoj ligi BiH proglašen je Đani Salčni, a u ženskoj konkurenciji titula najbolje igračice pripala je Selmi Kapetanović (SFK 2000).

Najboljim strijelcem proglašen je Sulejman Krpić (FK Željezničar). Nagradu za fair play dobio je Fudbalski klub Krupa, a za fair play postupak sudija Amer Macić.

Najbolji igrač Premijer lige BiH u futsalu je Marijo Aladžić (Mostar SG), a najboljim golmanom proglašen je njegov saigrač Stanislav Galić.

Titula najboljeg golmana u juniorskoj selekciji pripala je Jasminu Kršiću (FK Željezničar), a najbolja golmanica je Elma Kundi (ŽNK Iskra Bugojno).   

Foto: nfsbih.ba