FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Priznanje čitavom rukovodstvu Kluba

25.06.2012 u 15:29h

Priznanje čitavom rukovodstvu Kluba

Za najboljeg fudbalskog radnika u protekloj sezoni stručni novinarski žiri proglasio je direktora FK Sarajevo, Dinu Selimovića.

Nagrada "Idol nacije" ove godine održana je 23. juna u Sarajevu. Stručni žiri, sastavljen od sportskih novinara svih relevantnih medija u državi dao je konačnu odluku o najboljima u 17 kategorija. U stručnom žiriju se nalaze: Zlatko Šarić (Dnevni avaz), Nermin Mahmutović (Avaz.ba), Jasmin Ligata (Oslobođenje), Nedim Hasić (Slobodna Bosna), Edin Isanović (Klix.ba), Adis Hadžić (OBN), Feđa Ibrulj (Studio 88), Adnan Beganović (SportSport.ba), Vedran Radenović (Nezavisne novine), Siniša Trkulja (Euroblic), Velid Spaho (BHT), Denis Huseinbegović (TV1), Dario Lukić (Dnevni list), Seid Teftedarija (Hayat), Kemal Ahmetović (FTV), Sinan Sinanović (Avaz Sport) i Mirza Dautbegović (SportSport.ba, predsjednik žirija).

Nagradu je u ime direktora kluba primio Maid Delić, član Upravnog odbora.
- "Hvala svima u ime kluba i u ime direktora Selimovića, smatram da je nagrada otišla u prave ruke", istakao je Delić.

Po povratku u Sarajevo Selimović je dao i svoj komentar na nagradu:
- "Zahvalan sam svima koji su glasali za mene. Ovo je nagrada svim ljudima koji rade u klubu, ali i onima koji volontiraju, posebno članovima Udruženja "Bordo prijatelji" koji su svojim angažmanom u protekle 2 godine dokazali da se građanskim aktivizmom mogu postići promjene. U ovom momentu, pored podrške porodice koja mi puno znači, zaista se trebam osvrnuti i na ljude koji su mi pružili priliku da se svojim radom dokažem na mjestu direktora Sarajeva. Tu prije svih mislim na predsjednika Amira Rizvanovića, te na članove Uprave Edisa Kusturicu, Maida Delića, Irfana Redžepagića..." -kazao je Dino Selimović.

U izboru za fudbalskog radnika godine bili su još Rusmir Cviko (FK Željezničar) i Fadil Novalić (NK Zvijezda Gradačac), tako da se Selimović osvrnuo i na konkurente:
- "Iskreno, bio bih sretniji da je jedan od njih dvojice dobio nagradu, a da FK Sarajevo iza sebe ima sportski uspjeh kao tim sa Grbavice ili klub posložen kao Zvijezda iz Gradačca. Svakako da i oni imaju na šta biti ponosni" - zaključio je Selimović.

SportSport.ba, u saradnji sa stručnim žirijem sačinjenim od sportskih novinara relevantnih medija, odabrao je najbolje u 17 kategorija. Glavnu nagradu odnio je ubjedljivo Džeko, kome je ovo treća nagrada u nizu. U konkurenciji su još bili Miralem Pjanić, Senad Lulić, Vedad Ibišević i Sejad Salihović.

Za najboljeg bh. trenera proglašen je Amar Osim, koji je odnio nagradu i za najboljeg trenera Premijer lige. Zajko Zeba proglašen je najboljim igračem Premijer lige, a njegov suigrač iz Željezničara, Josip Kvesić, najboljim U-21 igračem Premijer lige.

Titulu najboljeg bh. golmana ponio je Asmir Begović (Stoke City), a Adnan Gušo (Željezničar) izabran je za najboljeg golmana domaćeg prvenstva.

NK Široki Brijeg je dobio nagradu za najorganizovaniji klub u Premijer ligi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
1. Najbolji sudija Premijer lige
Elmir Pilav

2. Najbolja fudbalerka BiH
Amira Spahić (SFK 2000 Sarajevo)

3. Najbolji mladi fudbaler Premijer lige (do 21 godine)
Josip Kvesić (Željezničar)

4. Najbolji bh. golman
Asmir Begović(Stoke City)

5. Otkriće godine
Mario Kvesić (Široki Brijeg)

6. Najbolji juniorski fudbaler BiH (U-19)
Nermin Zolotić (Željezničar)

7. Najbolji mladi fudbaler BiH (U-21)
Miroslav Stevanović (Vojvodina)

8. Najbolji fudbalski radnik
Dino Selimović (Sarajevo)

9. Najbolji strani fudbaler u Premijer ligi BiH
Vedran Ješe (Široki Brijeg)

10. Najbolji fudbaler Premijer lige BiH
Zajko Zeba (Željezničar)

11. Najbolji kadetski fudbaler BiH (U-17)
Semir Musić (Sloboda)

12. Najbolji igrač malog fudbala BiH
Alen Lalić

13. Najbolji golman Premijer lige
Adnan Gušo (Željezničar)

14. Najorganizovaniji klub Premijer lige BiH
Široki Brijeg

15. Najbolji bh. fudbalski trener
Amar Osim (Željezničar)

16. Najbolji fudbaler Bosne i Hercegovine (Idol nacije)
Edin Džeko

17. Najbolji trener Premijer lige
Amar Osim