FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Prozivkom u TC Butmir započele pripreme FK Sarajevo

13.01.2019 u 15:50h

Prozivkom u TC Butmir započele pripreme FK Sarajevo

Današnjom prozivkom u Trening centru Butmir započele su pripreme uoči drugog dijela takmičarske sezone 2018/2019. Šefu stručnog štaba, Husrefu Musemiću odazvali su se: Pavlović, Kovačević, Džafić, Hodžić, Pidro, Šabanović, Mujakić, Bekić, Šofranac, Adukor, Kurdić, Dupovac, Stanojević, Hebibović, Resić, Rahmanović, Šišić, Crepulja, Mustafić, Lazić, Lelić, Halilović, Ahmetović, Velkoski, Handžić, Tatar, Blagojević, Đokanović, Dizdarević, Salčinović, Gljiva i Salčin.

Na prvom treningu u 2019. godini pojavio se i novi igrač, Darko Lazić. Podsjećamo, Lazić je potpisao ugovor sa Bordo klubom do juna 2020. godine, a može igrati na pozicijama štopera, zadnjeg veznog i desnog beka.

HUSREF MUSEMIĆ: “Izvršili smo prozivku, ima tu mnogo igrača, to ćemo vjerovatno sutra smanjiti i svesti na broj koji mi mislimo da nam treba. Nismo puno mijenjali ekipu što nam je bio i cilj. Tu smo gdje jesmo, učinićemo sve da tu ostanemo. Spremićemo se na najbolji način, klub nam je sve omogućio, dosta dobro smo se organizovali, na nama je da radimo, da se pripremimo i da pokušamo biti bolji nego na jesen ako je to ikako moguće. Sve dok postoji teorija, mi nećemo dozvoliti sebi da se opuštamo i da smo neke stvari završili. Želimo ići utakmicu po utakmicu, osvojiti što više bodova i biti tu gdje jesmo”.

KRSTE VELKOSKI: „Drago mi je što smo konačno započeli sa pripremama. Bila je ovo duga pauza, 43 dana, ali takav je sistem rada ovdje, to je normalno. Svi znamo kakvi su naši ciljevi za nastavak sezone, potrudit ćemo da ostvarimo što bolje rezultate. Vidjet ćemo u maju koliko smo dobrog napravili. Naravno, sad je malo teži period priprema, tako da se nadam da ćemo svi biti prije svega zdravi i da će nas zaobići povrede, te da ćemo sve odraditi kako treba”.

AMAR RAHMANOVIĆ: "Svi se radujemo nastavku prvenstva što je normalno. Pripreme su počele, moramo se što bolje spremiti i nadam se da će sve proći bez povreda".

Bordo tim će u Sarajevu biti do 18. januara nakon čega je predviđen odlazak u Hercegovinu na prvi dio priprema. U Ljubuškom je planirano odigravanje prijateljske utakmice protiv ekipe Veleža 24. januara. Drugi dio priprema obavit će se u Turskoj od 1. do 14. februara, gdje su planirane četiri prijateljske utakmice.

FK Sarajevo će 11. februara odmjeriti snage sa Astanom, a protivnici mečeva planiranih za 2. februar, 5. i 12. februar će biti naknadno poznati.