FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Prvak je sa Koševa, ponovo!

01.06.2020 u 22:10h

Prvak je sa Koševa, ponovo!

Fudbalski klub Sarajevo odbranio je titulu prvaka Bosne i Hercegovine! Drugu godinu zaredom prvak je sa Koševa!

Nakon što je uslijed pandemije Korona virusa u martu zaustavljena Premijer liga Bosne i Hercegovine, Takmičarska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na danas održanoj sjednici donijela je odluku da se sezona neće nastaviti, te da se verifikuje trenutno stanje na tabeli kao konačno. Odluku je potvrdio i Izvršni odbor NS/FS BiH na sjednici održanoj večeras.

Nakon više sastanaka sa NS/FS BiH gdje je stav Kluba bio da se sezona treba nastaviti ukoliko se steknu potrebni uslovi, današnjom odlukom na osnovu instrukcija nadležnih organa, okončana je sezona 2019/20.

Osvajanjem najviše bodova nakon 22. kola gdje je svaka ekipa odigrala po dva meča međusobno, po sedmi put ukupno, a drugi uzastopno FK Sarajevo prvak je države. Potvrdom titule na osnovu trenutnog stanja NS/FS BiH je slijedio brojne primjere iz Evrope gdje je sezona zaključena nakon kompletiranja 2/3 prvenstva.

SENAD JAHIĆ: Pobrinuli smo se da su igrači testirani, da stadion zadovoljava potrebne uslove, sve što je bilo u našoj moći. Odluka Takmičarske komisije i Izvršnog odbora je potpuno osnovana obzirom na kompletirani broj utakmica. Čestitam navijačima, igračima i ostalim uposlenicima na odbrani titule prvaka BiH.

O proslavi druge uzastopne titule, sedme u ukupnoj historiji kluba, navijači i šira javnost će biti pravovremeno informisani.