FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Remi protiv ekipe Slobode

15.07.2020 u 19:45h

Remi protiv ekipe Slobode

FK Sarajevo danas je protiv FK Sloboda odigrao i treću pripremnu utakmicu pred sezonu 2020/21., a konačan rezultat bio je 1:1. Jedini gol za Sarajevo postigao je Dupovac.

FK Sarajevo utakmicu je odigralo u sljedećem sastavu: Kovačević., Hodžić, Šerbečić, Dupovac, Pidro, Oremuš, Miličević, Mustedanagić, Jukić, Tatar, Ahmetović.

Od samog starta utakmice Sarajevo je vršilo pritisak, dok su gosti većinom bili opredjeljeni na odbranu svoga gola. Imalo je Sarajevo nekoliko prilika preko Miličevića, Tatara i Oremuša, ali nije bilo većih opasnosti po gol Tuzlaka. Ipak, prvi do gola došli su gosti, igrala se 30. minuta kada Husejinović udarcem sa 15-tak metara matira Kovačevića. Desetak minuta kasnije odlična prilika za Tatara nakon lopte Mustedanagića, ali brani to golman Slobode. Do kraja poluvremena Sarajevo je napadalo, ali bezuspješno, te se na odmor otišlo pri rezultatu 0:1.

U drugom poluvremenu FK Sloboda izašla je na teren sa promijenjenim sastavom, dok domaći nisu pravi izmjene. Na startu drugog poluvremena gosti su imali dvije poluprilike, ipak najbolju šansu imalo je Sarajevo u 53. minuti susreta kada Tatar pokušava sa distance, ali golman gostiju ipak nekako brani taj udarac. Nakon toga igra se prebacila na sredinu terena, te nismo vidjeli većih prilika do 65. minute kada se Mustedanagić našao u dobroj prilici, ali ostalo je 0:0. Do kraja utakmice u igru su ušli Cruz i Velkoski, a upravo je nakon ubačaja Cruza u 90. minuti defanzivac Bordo ekipe, Amer Dupovac, postigao pogodak za izjednačenje i konačan rezultat 1:1.

FK Sarajevo sljedeću pripremnu utakmicu igra u nedjelju, a protivnik će biti poznat narednih dana. Izabranike Vinka Marinovića očekuje i generalka protiv ekipe GOŠK-a koja je planirana za 26. juli.