FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Remi sa Atalantom u Reggio Emiliji

26.07.2018 u 23:00h

Remi sa Atalantom u Reggio Emiliji

U okviru prve utakmice 2. pretkola Evropa lige , fudbaleri FK Sarajevo gostovali su u Reggio Emiliji protiv Atalante a utakmica je na kraju završena rezultatom 2:2.Atalantu je u vodstvo doveo Toloi u 11. minuti utakmice da bi na 2:0 povisio Pessina u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Sarajevo se vratilo u drugom poluvremenu golovima Handžića u 67. i Šišića u 72. minuti utakmice.

Husref Musemić je izveo skoro isti sastav kao na utakmici u Sarajevu protiv FC Banantsa sa izuzetkom jedne izmjene, umjesto Stanojevića od prve minute zaigrao je Dupovac.

FK Sarajevo je utakmicu počeo u sastavu: Pavlović, Hebibović, Dupovac, Mujakić, Pidro, Adukor, Rahmanović, Šišić, Velkoski , Halilović i Ahmetović. Početkom drugog poluvremena Ahmetović je morao izaći zbog povrede a njega je u igri zamijenio Handžić.

Do kraja susreta priliku za igru dobili su i Stanojević i Tatar.

Fudbalere FK Sarajevo u nedjelju očekuje utakmica u okviru 2. kola Bh Telecom Premijer Lige Bosne i Hercegovine u okviru koje na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuju ekipu Mladosti, ta utakmica igra se od 18:30 sati. Revanš utakmica 2. pretkola Evropa lige protiv Atalante na rasporedu je u naredni četvrtak sa početkom od 20:15 sati.