FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Rezerve izgubile od Opatije rezultatom 3:1

25.02.2012 u 13:52h

Rezerve izgubile od Opatije rezultatom 3:1

Po odličnim vremenskim uslovima prvi tim Opatije i rezerve FK Sarajevo su odigrale danas, u jutarnjim satima, pripremnu utakmicu. Domaćim iz Opatije pobijedio je rezultatom 3:1(2:1).

FK Sarajevo je nastupilo u sljedećem sastavu: Plakalo/drugo poluvrijeme Pantić, Zrnanović, Dupovac, Trebinjac, K.Handžić, Sesar, Bajraktarević, Matko, Haskić i F. Handžić.

Odnos igrača i zalaganje na utakmici nije bilo na nivou. Šef stručnog štaba Dragan Jović nije bio zadovoljan prikazanim.

-"Osim golmana Plakala i Nermina Haskića, koji su se trudili, nisam zadovoljan prikazanim danas. U pojedinim trenucima igrači su pokazali veoma loš pristup i neki su dosadašnji dojan pokvarili današnjim ponašanjem.", rekao je Dragan Jović.

Bordo ekipa nije danas pružila igru, koju su pokazali u protekla tri prijateljska susreta. Jedino što je vrijedno spomena je golman Plakalo, koji je u nekoliko navrata odličnim odbranama sačuvao svoj gol. Pogodak za Bordo ekipu postigao je Nermin Haskić. Nakon ubačaja Sesara, Haskić je prizemnim udarcem pogodio gol.

Najgori detalj današnje utakmice desio se u 60.min kada je Trebinjac udario protivničkog igrača, koji nije imao loptu, i na taj način dobio direktan crveni karton. Takvo ponašanje Trebinjca je potpuno neopravdano.

Naredni pripremni susret FK Sarajevo igra danas protiv ND Triglav Kranj, sa početkom u 15.30h. Tekstualni prijenos utakmice možete pratiti na: Zvanična web prezentacija FK Sarajevo na Facebooku