FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Saopštenje za javnost FK Sarajevo

08.04.2012 u 22:15h

Saopštenje za javnost FK SarajevoUtakmica 20. kola Premijer Lige Bosne i Hercegovine između NK Čelik i FK Sarajevo, odigrana je na stadionu Bilino Polje u Zenici u subotu, 07.04.2012., sa početkom u 19h. No, ovaj susret, pored dobre igre obje ekipe, ostaće zapamćen i po neprimjerenom ponašanju kako domaćih navijača, tako i čelnih ljudi NK Čelik. Problem je nastao kada je mladi igrač FK Sarajevo, Asmir Suljić, postigao izjednačujući pogodak. Sve do tada, predstavnicima gostujućeg tima je bilo omogućeno bezbjedno praćenje utakmice.


Gol mladog Suljića izazvao je ljutnju kod navijača NK Čelik. Razni predmeti su počeli letjeti sa tribina u pravcu klupe igrača FK Sarajevo, a jedan upaljač je pogodio u glavu doktora Bordo tima, Dževada Vrapca. Srećom, gospodin Vrabac je prošao sa lakšim tjelesnim povredama.

Ni ostali predstavnici FK Sarajevo, koji su utakmicu pratili iz svečane lože stadiona Bilino Polje, nisu bili pošteđeni. Naime, njih je predsjednik NK Čelik, Senad Sarajlić, doslovno izbacio iz iste. U tim trenucima, skandiranje domaćih navijača bilo je upućeno na adresu kapitena tima sa Koševa, Sedina Torlaka koji je također bio u svečanoj loži.


Uporedo sa ovom, drama se odvijala i u sektoru za Press stadiona u Zenici. Tamo je podpredsjednik NK Čelik, Nihad Perčo, nasrnuo na PR-a FK Sarajevo, Tarika Trbića, koji je u tim trenucima radio direktan tekstualni prijenos utakmice za oficijelnu stranicu FK Sarajevo. Zbog silnih uvreda gospodina Prče, Trbić je bio prisiljen napustiti dio tribine namjenjen novinarima.


Niko od predstavnika Bordo kluba ni u jednom trenutku nije uputio niti jednu uvredu bilo kome od prisutnih na stadionu Bilino Polje, zbog čega je ovaj potez i čelnika zeničkog premijerligaša i navijača domaćina u potpunosti neopravdan.


FK Sarajevo ovim putem iskazuje svoj žal zbog dešavanja na utakmici. I pobjede i porazi su sastavni dio igre i iz tog razloga, ovakve scene na nogometnim predstavama su apsolutno nepotrebne.


Tim sa Koševa se obavezuje da će svim svojim gostima obezbjediti optimalne uslove za mirno i, što je važnije, bezbjedno praćenje utakmica jer smatramo da je to obaveza svakog domaćina, bez obzira na krajnji ishod susreta.