FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Sarajevo poraženo u Tuzli

18.03.2017 u 16:51h

Sarajevo poraženo u Tuzli

Fudbaleri Sarajeva pretrpjeli su treći poraz u ovoj sezoni. Na današnjoj utakmici 22. kola BH Telecom Premijer lige BiH, Bordo klub je poražen na gostovanju u Tuzli rezultatom 3:0.

Domaćin susreta, ekipa Slobode, bolje otvara utakmicu. Ziljkić je šutirao sa distance pored gola Bojana Pavlovića, a na drugoj strani Skahić izbacuje loptu poslije ubacivanja Ivetića sa lijeve strane. U 24. minuti Sarić je šutirao preko gola, a Sloboda dolazi do vodstva u 41. minuti. Ziljkić je ubacio sa desne strane, lopta pogađa Ivetića u ruku, a glavni sudija utakmice pokazuje na bijelu tačku. Zec je uzeo loptu i pogodio mrežu Sarajeva.

U prvim minutama nastavka utakmice, Sloboda je došla do novog gola. Ziljkić je šutirao, Pavlović odbio, a Tandir natrčao na loptu i povečao prednost za njegov tim. Svega nekoliko minuta poslije, Ahmetović je glavom pokušao iz dobre pozicije, a naš napadač je i u 66. minuti imao priliku, kada je šutirao u golmana Slobode poslije ubačaja Duljevića.

U 68. minuti Ziljkić je udarcem iskosa, sa lijeve strane donio i treći gol svom timu, a Husejinović je pronašao Amera Bekića, koji u 71. minuti nije uspio da smanji rezultatsku prednost. Do kraja susreta, Ahmetović je imao još tri prilike, ali je mreža gola Slobode mirovala na današnjoj utakmici.


 FK Sloboda 3:0 FK Sarajevo

Gradski stadion »"Tušanj" u Tuzli, gledatelja: 2.500, glavni sudija: Edin Jakupović (Bihać), žuti kartoni: Mehmedagić, Todorović (FK Sloboda), Mihojević, Ivetić, Ahmetović (FK Sarajevo), strijelac: Zec 42', Tandir 48', Ziljkić 67' (FK Sloboda).

FK Sloboda: Hadžić, Todorović, Lazarevski, Mehmedagić, Skahić, Grahovac, Jahić (od 40. minute Stjepanović), Zec, Kalezić (od 78. minute Merzić), Ziljkić, Tandir (od 64. Minute Smajić). Trener: Vlado Jagodić

FK Sarajevo: Pavlović, Hodžić, Novaković, Duljević, Sarić, Crnkić (od 68. minute Husejinović), Hebibović (od 56. minute Amer Bekić), Mihojević, Almir Bekić, Ahmetović i Ivetić (od 61. minute Rustemović). Trener: Mehmed Janjoš.