FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Sarajevo u 2. pretkolu!

12.07.2012 u 23:19h

Sarajevo u 2. pretkolu!

Večeras je Sarajevo u okviru prvog pretkola Evropske lige odigralo uzvratnu utakmicu protiv ekipe Hiberniansa s Malte. Na Koševu je u prvom susretu bilo 5:2, a revanš utakmica je završena rezultatom 4:4. FK Sarajevo se tako plasirao u 2. pretkolo, gdje će igrati protiv Levskog iz Sofije.

Prvo poluvrijeme je bilo zaista otvoreno i napadački sa obje strane. U prvim minutama utakmice Emir Hadžić je pogodio prečku. Nakon propuštene prilike, napadač tima sa Koševa se iskupljuje u 13. minuti kada na asistenciju Suljića pogađa za 1:0. Potom je uslijedila ofanziva domaćih, a inicjativu krunišu u 22.minuti kada je Adilovića matirao Marcelo Dias. Onda Sarajevo ubacuje u brzinu više i postiže dva gola. Prvo je u 23.minuti pogodio Suljić, a četiri minute kasnije ponovo Hadžić. Prvom je asistirao Husejinović, a drugom Sesar. Domaćini su uspjeli da preokrenu rezultat do kraja poluvremena u svoju korist.
Dias prvo smanjuje u 35.minuti, a Farrugia u 40.i 44. Igrači su otišli na pauzu pri rezultatu od 4:3 za Hibernians.

U drugom poluvremenu nije bilo mnogo prilika. Domaći su bili opasniji i aktivniji na početku, ali i u većem dijelu igre, ali nije bilo većih problema za Adilovića. U 64.minuti Dias je ponovo bio u šansi, ali je Adilović odbranio. Do kraja je Sarajevo mirno privelo susret kraju i u 90. minuti za konačnih 4:4 je pogodio Šunjarević na asistenciju Suljića.

Vrijedno je spomenuti da su grači istrčali na teren sa crnim trakama oko ruke u znak sječanja na žrtve genocida u Srebrenici.

FC Hibernians 4:4 FK Sarajevo.

Stadion Hibs ground. Strijelci: 0:1 Hadžić (13), 1:1 Dias (22), 1:2 Suljić (23), 1:3 Hadžić (27), 2:3 Dias (35), 3:3 Farrugia (40), 4:3 Farrugia (44), 4:4 Šunjarević (90). Žuti kartoni: Torlak (Sarajevo).

Sarajevo: Adilović, Gujić, Belošević (od 46. Karamatić), Torlak, Tatomirović, Sesar, Čomor, Zlatković, Husejinović (od 67. Šunjarević), Suljić i Hadžić (od 82. Haskić)