FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Ščepanović, Obuća i Krpić za pobjedu protiv NK Iskra Bugojno

19.02.2012 u 19:05h

Ščepanović, Obuća i Krpić za pobjedu protiv NK Iskra Bugojno

FK Sarajevo i NK Iskra Bugojno odigrali su danas prijateljski susret na pomoćnom terenu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović-Hase". Treneri su iskoristili sve igrače koje su imali na raspolaganju i na kraju je slavila Bordo ekipa rezultatom 3 : 1.

Dragan Jović izveo je sljedeći sastav na početku utakmice: Adilović, Čomor, Dupovac, Torlak, Belošević, Trebinjac, Sesar, Bajraktarević, Ščepanović, Matko i Obuća.

Prvu ozbiljnu priliku na utakmici imao je Emir Obuća. Odbrambeni igrači NK Iskre zaustavljaju prekšajem Trebinjca, koji je ovu utakmicu proveo na lijevom krilu. Slobodni udarac sa lijeve strane izvodi Ščepanović. Lopta dolazi do Obuće, koji volej udarcem pogađa prečku.

Bordo ekipa je imalo terensku inicijativu i gosti nisu uputili nijedan šut u okvir gola Adilovića. Narednu priliku imao je Ivan Sesar. Čomor prolazi po desnoj strani i vraća loptu nazad u šesnaesterac gdje pronalazi Sesara, koji odličnim udarcem šutira nekoliko centimetara pored gola.

Emir Obuća je pokušao da se probije kroz dva protivnička igrača na rubu šesnaesterca, ali su ga oni prekršajem zaustavili. Slobodni udarac je izveo Vučina Ščepanović, koji je efektnim udarcem pogodio za vodstvo FK Sarajevo.

Prisutni gleodaci nisu dugo čekali za drugi gol u mreži gostiju. Emir Obuća šutira sa 18 metera. Lopta je pogodila odbrambenog igrača NK Iskra, promijenila svoj smjer i golman gostiju je ostao ukopan. Rezultat je glasio 2 : 0 i sa tim rezultatom igrači su otišli na odmor.

U drugom poluvremenu treneri su izvrišili izmjene i gledaoci su vidjeli po jedan gol na obje strane.

Prvi gol u drugom poluvremenu, a ukupno treći u mreži gostiju postigao je Krpić. Suljić je prošao po desnoj strani do kornera. Umjesto sam da pokuša, Suljić nesebično vraća loptu Husiću, koji pronalazi centaršutom Krpića u šesnaestercu. Krpić skače između dva gostujuća igrača i postiže svoj prvi gol na utakmici.

Drugi gol su postigli gosti iz Bugojna. Nakon akcije po desnoj strani lopta dolazi do Jusufbašića, koji pogađa desni donji ugao gola Pantića. Jusufbašićev pogodak je posljednji pogodak na utakmici.

FK Sarajevo 3 : 1 NK Iskra Bugojno.
Strijelci: Ščepanović, Obuća, Krpić / Jusufbašić.