FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Skupština FK Sarajevo

01.06.2012 u 12:09h

Skupština FK Sarajevo

U Sali Opštine Centar u Sarajevu dana 31.05.2012. godine održana je redovna sjednica Skupštine FK Sarajevo, na kojem su prisutni članovi Skupštine diskutovali o više tema.

- "Usvojeni su Zapisnici sa prethodne dvije Skupštine, a nakon rasprave i diskusije usvojeni su i revizorski izvještaj o poslovanju FK Sarajevo u 2011. godini, Izvještaj Predsjednika Upravnog Odbora Amira Rizvanovića o radu UOFKS u periodu od 01.01.2011. do dana održavanja Skupštine, te okvirni plan rada za 2012. godinu." - kazao je nakon sjednice Skupštine dr. Adnan Hadžimuratović, predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

Glavna tema ove sjednice Skupštine FK Sarajevo bilo je usvajnje novog Statuta i Poslovnika o radu Skupštine FK Sarajevo, koji je po mnogima jedini izlaz iz trenutne teške finansijske situacije u kojoj se FK Sarajevo nalazi.

- "Raduje me činjenica da imamo konsenzus i da su novi Statut i Poslovnik o radu Skupštine FK Sarajevo podržani od strane velike većine članova Skupštine FK Sarajevo. Iskreno vjerujem da će za 14 dana Statut, uz manje dopune i korekcije, biti usvojen i otvoriti prostor za ulazak novca u klub" - riječi su Amira Rizvanovića, predsjednika Upravnog odbora FK Sarajevo i jednog od ko-autora predloženih dokumenata.

- "Obzirom da su dostavljeni neki prijedlozi za izmjene i dopune Statuta u pismenoj formi, nastavak sjednice zakazan je za 14 dana. Članovima Skupštine je dat rok od 7 dana (do 7. juna) da u pisanoj formi na adresu kluba dostave primjedbe i korekcije na predloženi Statut i Poslovnik, a na nastavku Skupštine će se glasati o samom Statutu i Poslovniku, te tim pismenim primjedbama." - izjavio je Miladin Vidaković, zamjenik predsjednika Skupštine FK Sarajevo.

Između ostalih, u radu Skupštine i diskusiji su se isticali i za govornicom smjenjivali Mirsad Fazlagić, Mustafa Dučić, Hujić Amir, Hajrudin Šuman, Sead Voloder, Alija Hadžiosmanović, Nasir Jabučar, Muris Mujanović, Predrag Pašić, Bećirević Dževad, Hujić Kemal...

Sejfo Šehović, dugogodišnji komesar za bezbjednost FK Sarajevo, u svom obraćanju zamolio je prisutne da se minutom šutnje i učenjem fatihe prisjetimo svih poginulih i umrlih igrača, navijača, trenera i uposlenika FK Sarajevo, sa posebnim osvrtom na ubistvo Vedrana Puljića, te je od nadležnih vlasti ponovo zatraženo da aktivnije rade na pronalasku Vedranovog ubice.

Ispred navijača Skupštini se obratio Almir Zulić, istakavši podršku Upravi, menadžmentu i stručnom štabu FK Sarajevo:

- "Pozdravljamo transparetan i pošten rad aktuelne upravljačke garniture u FK Sarajevo. Kao navijači, nismo zadovoljni četvrtim mjestom, ali je minimalni cilj koji je Uprava obećala izboren, a to je plasman u evropska takmičenja i licenca za nastup u UEFA-nimi talmičenjima." - kazao je Zulić i predsjeniku Skupštine uručio nekoliko pismenih primjedbi na uloženi Statut koje, kada se uvoje, imaju podršku oba navijačka udruženja.

Pored članova Skupštine istoj je prisustvovao veliki broj predstavnika medija, te gosti, među kojima posebno raduje prisustvo predstavnika Sportskog Društva "Sarajevo" koji su svojim dolaskom dali podršku svim aktivnostima koje FK Sarajevo sprovodi kada je u pitanju popularizacij i promocija svih članica Društva.