FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Slaže se igračka križaljka

17.01.2012 u 11:46h

Slaže se igračka križaljka

Stručni štab FK Sarajevo na čelu sa Draganom Jovićem odredio je sigurne putnike za nastavak pripremnog perioda u zimkom periodu. Među njima su: Torlak Sedin, Zrnanović Dilaver, Dupovac Amer, Adilović Adi, Obuća Emir, Suljić Asmir, Handžić Kenan, Trebinjac Sanel, Bajraktarević Semir, Nuhić Ajdin, Sesar Ivan, Handžić Haris, Ščepanović Vučina, Škoro Anel, Šehović Nail, Belošević Zoran i Pantić Đorđe.

Na zimske pripreme sa prvim timom će biti pozvane i bordo nade Faris Handžić i Emir Plakalo koji su svojim dobrim igrama u omladinskim ligama ove polusezone u dresu Sarajeva zaslužili poziv u prvi tim.

- "Faris i Emir su vanserijski talenti. Vidjelo se da se radi o velikim potencijalima. Klub će im gotovo sigurno ponuditi ugovore, jer ih vidimo u narednoj polusezoni u našem timu" -izjavio je prvi trener Esad Selimović.

Na treninzima prvog tima su prisutni i novi igrači koji još trebaju proći medicinske preglede. Pred potpisom ugovora su Dženan Čeligija, Secouba Diatta i Sulejman Krpić, koji će javnosti biti predstavljeni na posebnoj konferenciji za medije. Posljednji igrač koji se priključio trenažnom procesu je Sulejman Krpić, 21-godišnji bivši napadać Dinama iz Zagreba, Austrijskog LASK-a i Orašja.

Nekoliko mlađih igrača FK Sarajevo planira posuditi u klubove koji se takmiče u Premijer, odnosno I i II ligi Federacije BiH.

- "Sigurni smo da je posudba najbolje rješenje za njih, jer će na taj način imati veću minutažu. U pitanju su Handžić Amel, Čizmić Fadil i Bećirević Nedim. Na njihovim pozicijama je trenutno prejaka konkurencija, a ono što je bitno da će sve naše igrače u drugim timovima pratiti naš scouting tim, što do sada nažalost nije bila praksa." - riječi su sportskog direktora FK Sarajevo Edima Hadžialagića.

Standardni prvotimci u protekloj polusezoni Čomor Denis i Haskić Nermin se trenutno nalaze na probama u inozemstvu, a detalji o njihovim eventualnim transferima bi se trebali znati najdalje do 22.januara, jer su za njihove usluge zainteresovani klubovi iz Rumunije i Rusije.

Adin Džafić je također izrazio želju da napusti tim sa Koševa, s obzirom da su i za njega zainteresovani neki klubovi iz inostranstva, tako da će u narednom periodu gotovo sigurno i sa njim sporazumno biti raskinuta saradnja.

Interesovanje za Almira Šmigalovića iskazali su neki klubovi iz BiH, tako da je i Šmigalović, nezadovoljan minutažom u Sarajevu, spreman svoju karijeru nastaviti negdje drugo, o čemu je već postignut dogovor kluba i igrača.

Obzirom na neigranje u prvom timu FK Sarajevo Aladin Đakovac je također prenio stručnom štabu interesovanje nekoliko klubova iz regije (Srbija, Crna Gora, BiH...) za njegove usluge, tako da je i sa njim postignut dogovor o sporazumnom prekidu saradnje.

Klub je već ranije objavio da bordo dres u nastavku polusezone neće nositi: Hadžić Damir, Kadić Amar, Hodžić Ibro, Hodžić Meldin, Čakal Edin, Peljto Jasmin, Maksumić Ajdin, Čampara Jasmin, Pehlić Edin i Mujkić Nihad.

FK Sarajevo prvi dio zimskih priprema planira obaviti u Hercegovini, tačnije u Čitluku i to u periodu od 30.01.-05.02.2012. godine, dok drugi dio zimskih priprema od 15.02.-23.02.2012. klub planira provesti u Medulinu (Hrvatska) ili Međugorju (Bosna i Hercegovina).

- "Igrači i stručni stab sigurno putuju u Čitluk, skoro u isto vrijeme kada i naše komšije sa Otoke, ekipa Olimpica. Što se drugog dijela priprema tiče, čekamo konačne ponude da bi donijeli odluku" -kazao je direktor kluba Dino Selimović.