FK Sarajevo Home           |    Kontakt   /   EN | BS

Sretni dobitnik glavne nagrade prognozira utakmicu protiv Celtica

03.07.2019 u 12:24h

Sretni dobitnik glavne nagrade prognozira utakmicu protiv Celtica

FK Sarajevo svoje vjerne navijače odlučio je nagraditi putovanjem na Evropsku utakmicu.

Svoj navijački san i odlazak sa prvim timom na prvo pretkolo Lige prvaka ostvario je Jan Prusina. 

Iskoristili smo ovu priliku kako bismo bolje upoznali našu bordo porodicu, te smo porazgovarali sa Janom, prije nego što nam se pridruži i pruži dodatnu podršku na utakmici sa Celticom.

Da li se sjećate prve utakmice koju ste gledali na stadionu “Asim Ferhatović - Hase”?

Naravno da se sjećam. Na prvu utakmicu me odveo moj otac koji je inače veliki navijač manjeg sarajevskog kluba Željezničara. Bila je to sezona 2005./2006., utakmica protiv FK Sloboda. Utakmica je okončana pobjedom Sarajeva 2:0.

Koliko dugo ste navijač FKS?

Navijač Sarajeva sam od kad znam za sebe i sa sigurnošću mogu reći da ću mu ostati vjeran do kraja života.

Najdraži igrač FKS?

Svi igrači su mi dragi, ali kad bih morao izdvojiti jednog najdražeg to bi bio desni bek Dušan Hodžić.

Sarajevo je ove godine osvojilo duplu kruni, koju utakmicu iz ove sezone ćete najviše pamtiti?

Ovu sezonu ću zasigurno pamtiti do kraja života. FKS je svim navijačima poklonilo nevjerovatnu sezonu prepunu borbe, truda i zalaganja. Imali su samo jedan cilj koji su zahvaljujući tome i ostvarili. Svaka utakmica je bila za pamćenje. Onu koju ću ja pamtiti kao utakmicu sezone jeste utakmica protiv našeg gradskog rivala Željezničara na Grbavici gdje su FKS zajedno sa navijačima napravili debakl i odnijeli nevjerovatnu pobjedu od 0:3. Time smo opravdali i dokazali da je BORDO SARAJEVO.

Da li ste vjerovali da ćete osvojii nagradu?

Iskren da budem da mi je neko rekao da ću nakon ovakve nevjerovatne sezone dobiti i ovakvu nagradu ne bih mu vjerovao. Ovakve stvari sam do prije mjesec dana mogao samo sanjati a sada su ti snovi postali java.

Kako se osjećate u vezi sa činjenicom da ćete sa prvotimcima ići u Škotsku?

Osjećaji su još uvijek pomiješani, željno iščekujem polazak i susret sa cijelim stručnim štabom i igračima. Mislim da ću tek kada dođe vrijeme polaska biti svjestan svega, do tada brojim dane, sate, minute i sekunde do polaske. Celtic FC jeste nezgodan protivnik ali ujedno i jako atraktivan tako da očekujem nezobaravno iskustvo.

Da li ste ranije pratili igre Celtica, kakve su Vaše prognoze?

Nisam baš 100% upućen u igru Celtica, ali znam da su njihovi navijači dobili Fifinu nagradu za najbolje navijače na svijetu. Zasigurno znam da jedini navijači sa prostora BIH koji bi mogli parirati takvim navijačima su naše Horde zla. Nadam se povoljnom rezultatu i nevjerovatnoj atmosferi kako u gostima tako i na našem stadionu. Vjerujem u naše bordo momke i šefu stručnog štaba Husrefu Musemiću, jer znate kako kažu: " lopta je okrugla" tako da sve je moguće.

Koga ćete povesti sa sobom na utakmicu?

Na utakmicu ću povesti svoga brata koji je također veliki navijač bordo - bijelih.